SUA stă pe un butoi de pulbere. Încă un tânăr afro-american ucis de polițiști, la Atlanta

Publicat: 14/06/2020 | 11:36

Tensiunile dintre cetățenii americani și poliția sunt din ce în ce mai greu de suportat. Un alt tânăr de culoare a fost ucis, vineri în Atlanta. Mai apoi, șefa poliției și-a dat demisia.

Se pare că, Rayshard Brooks, 27 de ani, a adormit vineri seară în maşina sa pe calea de acces a unui fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia, deoarece blocase accesul clienţilor, potrivit unui raport oficial, citat de Agerpres, preluând Reuters şi AFP.

Potrivit primelor informații, tânărul se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă când poliţia a încercat să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia.

Ce arată înregistrările

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată „că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit”, conform sursei citate.

„Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, în timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l”.

Oamenii au ieșit din nou în stradă

Brooks a fost dus la spital şi operat, dar a decedat la scurt timp, se arată în raportul oficial, care mai precizează că un agent de poliţie a fost rănit. În urma incidentului, poliţistul care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost destituit. De asemenea, șefa poliției din Atlanta, Erika Shields, și-a dat demisia.

„Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei”, a spus Keisha Bottoms, primărița orașului Atlanta, într-o declaraţie televizată.

Primarul a declarat că folosirea pistolului nu a fost justificată și a fost deschisă o anchetă în acest caz. Înfuriați de ceea ce pare o nouă crimă rasială, oamenii au ieșit pe străzi, iar manifestațiile au degenerat. O parte a autostrăzii interstatale 85 a fost blocată de protestatari, iar fast-food-ul în parcarea căruia a murit Rayshard Brooks a fost incendiat.