SUA, îngenunchiată COVID-19. Peste 1.000 de oameni au într-o singură zi. Mesajul ciudat al lui Donald Trump

Publicat: 04/04/2020 | 18:33

Statele Unite ale Americii a înregistrat în cursul zilei de vineri peste 1000 de decese provocate de noul coronavirus. La nivel național, numărul total al morților care au o legătură directă sau indirectă cu COVID-19 a depășit cifra de 7.000, arată NBC.

Potrivit statisticilor de la Johns Hopkins University, numărul total al victimelor a trecut de 59.100 persoane.

Atitudinea bizară a lui Trump

Deși autoritățile naționale din SUA le recomandă cetățenilor să-şi protejeze faţa cu măşti ne-medicale din material textil, în mod voluntar, potrivit precizărilor făcute vineri, 3 martie 2020, de președintele SUA, Donald Trump.

Însă, liderul SUA refuză însă să poarte masca. Trump a evidenţiat în cadrul briefingului de presă zilnic că autorităţile sanitare nu sfătuiesc să fie utilizate măştile medicale de protecţie respiratorie.

Ce îi sfătuiește președintele pe americani 

Mai mult, liderul american a adăugat că noua recomandare ar trebui privită ca o măsură de sănătate publică suplimentară şi nu ca una ce înlocuieşte măsurile de distanţare socială recomandate anterior.

„Acest lucru este voluntar, nu cred că eu o să port” a precizat Trump, conform DPA. Este „doar o recomandare”, a mai menționat preşedintele american.

Autorităţile sanitare americane recomandă populaţiei să utilizeze „o mască din pânză simplă sau din material textil ce poate fi achiziţionată online sau pur şi simplu confecţionată acasă”.