Studenții din Craiova, gest impresionant pentru medicii Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din oraș

Publicat: 02/04/2020 | 13:58

Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova şi Convenția Organizațiilor Studențești derulează în această perioadă cea de-a VI-a ediție a proiectului “Fabrica de fericire”, iar de această dată tema, determinată de criza pe care o traversăm, este “În lupta cu COVID-19”.

Citește și: E oficial! Primul oraş din România care s-a izolat de bunăvoie din cauza epidemiei de coronavirus. Dezvăluirile făcute de primar

Studenții din Craiova, gest impresionant pentru medicii Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din oraș

Cu sprijinul unei firme din Craiova, s-a realizat o “poartă de dezinfectare” pentru cadrele medicale ale Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova. Poarta a fost amplasată la intrarea în unitate și permite personalului să se dezinfecteze rapid pe toată suprafața corpului, fără a intra în contact cu suprafețe potențial contaminate.

Obiectivul principal al proiectului “Fabrica de fericire” de anul acesta îl reprezintă sprijinirea persoanelor vulnerabile și aflate în dificultate în Municipiul Craiova, respectiv persoanele peste 65 de ani, persoane cu handicap și persoane fără venituri, prin distribuirea de alimente și medicamente de către voluntari. În acest fel, ne asigurăm că aceste categorii de persoane beneficiază de o calitate decentă a vieții, limitând și riscul expunerii la infecția cu noul coronavirus. Toți voluntarii sunt echipați cu măști de protecție, mănuși și combinezoane de unică folosință și folosesc soluții dezinfectante.

Află și: ANUNȚ. “Dăruiește Viață” vrea să ridice un spital modular în curte la “Elias”. În cât timp ar putea fi construit

“În principal, lucrăm cu Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, dar preluăm și solicitări care ne sunt adresate direct. Personalul Direcției ne transmite o listă cu cazurile, adresele și numerele de telefon, iar noi luăm legătura cu respectivele persoane și preluăm listele de alimente și medicamente necesare. În același timp, persoanele aflate în dificultate de apelează și în mod direct, la telefon, iar voluntarii din call center preiau toate informațiile necesare și le transmit voluntarilor disponibili. Încercăm să răspunde la cât mai multe solicitări, în limita posibilităților”, a declarat Ionuț Ene, coordonatorul echipelor de voluntari.

Desigur, nicio campanie umanitară nu poate avea succes fără resurse materiale corespunzătoare. Dedicarea voluntarilor, creativitatea lor și puterea de muncă sunt resursele pe care le pun la bătaie organizatorii proiectului “Fabrica de fericire – În lupta cu COVID-19”. Dar pentru ca aceste eforturi să poată fi duse mai departe și numărul beneficiarilor să crească, este nevoie de sprijinul dumneavoastră. Dacă doriți să deveniți eroi pentru medicii din Craiova, puteți face donații pe platforma GiftShare, iar AICI aveți link-ul!

Nu rata: Alte 278 de persoane, depistate pozitiv cu noul coronavirus în România! Noi informații făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică