Student de numai 20 de ani, mort din cauza coronavirusului. Alexandru a lăsat o mare de lacrimi în urma lui

Publicat: 24/12/2020 | 15:31

Este zi de doliu în România, după ce un tânăr student de numai 20 ani a murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Alexandru Țandură a lăsat o mare de lacrimi în urma lui, iar apropiații nu-și revin din șoc.

Alexandru Țandură avea numai 20 de ani și a plecat prea devreme dintre noi. Tânărul era student la medicină și un viitor medic ce avea toată viața înainte. Din păcate, s-a infectat cu noul coronavirus, iar complicațiile suferite în urma contractării virusului i-au fost fatale.

Mesajul trist legat de moartea tânărului student a foat făcut public de către Societatea Studenților Mediciniști Iași

„Societatea Studenților Mediciniști Iași este profund îndurerată, întrucât Alex Țandură, colegul nostru în vârstă de doar 20 ani, a pierdut astăzi lupta cu complicațiile COVID-19 și a plecat prea devreme dintre noi.

Acesta era unul dintre cei mai activi voluntari ai Departamentului de Medicină de Urgență (U.P.U. – SMURD) din cadrul SSMI și student la Asistență Medicală Generală, UMF Iași.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați și mult curaj pentru a înfrunta aceste momente!
Drum lin, Alex!” este mesajul postat, după moartea lui Alexandru Țandără.

Coronavirus România, 24 decembrie

Până astăzi, 24 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 608.561 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 523.829 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.689.628 de  teste. Dintre acestea, 27.653 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 19.032 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.621 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 5.261 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 24 decembrie.

Pe teritoriul României, 39.537 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.047 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 59.018 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 141 de persoane.