Strigătul de ajutor al cadrelor medicale din Constanța: ”Avem nevoie de spațiu de cazare pentru repausul între turele de lucru, lungi și extrem de solicitante”

Publicat: 08/04/2020 | 21:18

Cadrele medicale din Constanța cer ajutor! Medicii, asistenții și ambulanțierii au nevoie de un spațiu unde să se odihnească între turele de lucru.

Multe cadre medicale din România luptă, zi de zi, împotriva coronavirusului. Asistenți, medici și ambulanțieri ajung să-și petreacă nopțile în spital. Iar în această situație se află și cei din Constanța. În contextul pandemiei de coronavirus, cadrele medicale au cerut ajutor pe Facebook. (CITEȘTE ȘI: MEDICII DIN DEVA AU AJUNS LA CAPĂTUL PUTERILOR: ”APROXIMATIV 100 DE CADRE MEDICALE LUCREAZĂ DE 10 ZILE, 24 DE ORE DIN 24”)

„Medicii, asistenții și ambulantierii Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, salvatorii din fiecare zi, vă solicită ajutor. Avem nevoie de spațiu de cazare pentru repausul între turele de lucru, lungi și extrem de solicitante! Suntem alături de voi, pe câmpul de luptă, cu un inamic de care și noi ne temem, dar pregătirea și voința noastră, ne motivează necondiționat! Găzduiți un salvator și veți fi un real ajutor pentru viitor! Mulțumim!”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

Bilanțul deceselor în România din cauza coronavirusului a crescut, miercuri, la 215, iar numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 4.761.

”Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 209 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au transmis autorităţile.