Strigăt disperat de ajutor pentru Ionuț Dincă, motociclistul implicat într-un accident de Crăciun. Înainte de impact, el a împărțit cadouri copiilor din familiile defavorizate

Publicat: 27/12/2019 | 12:02

Mobilizare fără precedent pentru Ionuț Laurențiu Dincă, motociclistul rănit grav în urma unui accident produs chiar în ziua de Crăciun la intrarea în localitatea Curtișoara. El are nevoie urgentă de sânge, iar apropiații săi au lansat un strigăt disperat de ajutor. Ieri, tânărul de 25 de ani a fost transportat la un spital din București.

Tânărul din Curtișoara era pe motocicletă în momentul în care a fost izbit violent de un autoturism al cărui șofer ar fi intrat într-o depășire, apoi a ajuns pe contrasens și l-a lovit în plin. Motociclistul circula regulamentar, dar, din păcate, nu a putut evita impactul, ci  doar a încetinit.

“Dragi prieteni, numele lui este Dincă Ionuț Laurențiu, și la fel ca noi și el este FRIZER, este un coleg de al nostru! Pe lângă frizerie el mai avea o pasiune, motocicleta! Ieri după ce împreuna cu un grup de 50 de motocicliști au adus zâmbete pe chipul mai multor copii oferindu-le câteva cadouri, în timp ce se îndrepta spre casă a fost implicat intru-un accident! Tot ce vă cer este dacă puteți ajuta cu donarea de sânge, grupa A2 ! Starea lui este stabilă dar este încă critică, de curând a fost transferat la spitalul Floreasca ! Haideți sa ajutam un coleg de al nostru! La donare va trebui să specificați numele lui, Dincă Ionut Laurențiu!!!! Se poate dona orice grupa sanguină!!” este mesajul postat pe reţelele de socializare.

Ionuț Laurențiu Dincă a fost  transferat ieri, în jurul prânzului, cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgență “Floreasca” din Capitală.

“Elicopterul SMURD va prelua de la Stadionul «1 Mai» din Slatina pacientul (motociclistul n.r.) rănit în accidentul produs ieri (miercuri n.r.) la intrare în comuna Curtișoara, pentru transport la o unitate spitalicească din București (n.r.: Spitalul «Floreasca»”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Mai mulți pasionați de motociclete s-au mobilizat și au făcut anunțul pe mai multe pagini de socializare.

“A fost transferat cu elicopterul la Spitalul «Floreasca» din București. Are nevoie de sânge, nu contează grupa sanguină! Leziunile interne sunt grave. Cei care pot dona sunt așteptați la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară pentru Dincă Ionuț Laurențiu – Spital «Floreasca». Program donări 07:30 – 12:00”, au transmis reprezentanții Asociației Earth’s Angels, la postare fiind publicată și o poză cu motociclistul rănit grav.

Ionuț Laurențiu Dincă este unul dintre cei aproximativ 50 de motocicliști olteni care, în prima zi de Crăciun, au adus zâmbete pe chipurile a cel puțin 60 de copii, părinții acestora, chiar și șoferi, din localitățile Slatina, Balș și Găneasa prin oferirea de mici cadouri dulci. Când a avut loc accident, tânărul pasionat de motociclete se întorcea acasă de la parada desfășurată în cele trei localități oltene.