Strigăt de disperare al unui pensionar grav bolnav din Constanța. „Nu îmi mai rămâne decât să arunc apartamentul în aer…”

Publicat: 06/04/2020 | 16:15

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, mărturisirile sfâșietoare ale unui pensionar din Constanța, care cere, cu disperare, ajutorul autorităților. Cu toate că duce pe picioare o boală cruntă, bărbatul dorește doar să își ajute soția, care suferă, la rândul ei, de diabet, cu tratamentul atât de necesar. (CITEȘTE ȘI: AM AFLAT CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CEA MAI MARE MOȘTENIRE DIN ROMÂNIA. ÎN PLINĂ STARE DE URGENȚĂ…)

În această perioadă, poate cele mai afectate persoane de criza provocată de coronavirus sunt vârstnicii. Într-o situație de-a dreptul dificilă se află și Mihai Burtă, un pensionar de 68 de ani din Constanța.

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis prelungește starea de urgență: La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret

Bărbatul, care suferă de astm cronic, dar și de o altă boală necruțătoare, cere cu disperare ajutorul autorităților, pentru a face rost de tratamentul soției, care are diabet. (NU RATA: UN POMPIER DE LA ISU OLT, ABIA DEVENIT TATĂ, A RENUNȚAT LA CONCEDIU. „NU DAU BIR CU FUGIŢII, ACUM CÂND E MAI RĂU”)

„Am sunat peste tot, la Primărie, la Asistență Socială, dar nu a venit nimeni

Domnilor, de mai bine de o săptămână sunt izolat în casă. Am aproape 70 de ani și sufăr de astm cronic. Am ieșit din spital acum aproximativ o lună și jumătate. Îmi e și frică să vă spun ce am în gât (n.r. cancer), iar soția mea este diabetică. Ca pensionari ce suntem, am cerut ajutorul primăriei în această perioadă, dar nu ne-a ajutat nimeni. Nu avem nevoie de mâncare, chiar dacă asta e a doua zi de când n-am mâncat.

INCONȘTIENȚĂ. Un bărbat infectat a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului Covid-19

Am nevoie de medicamente, pentru soția mea care e diabetică. Are nevoie de Siofor sau ceva asemănător. Am sunat peste tot, la Primărie, la Asistență Socială, dar nu a venit nimeni. Primarul a spus că ajută pensionarii, dar nu-i adevărat”, ne-a mărturisit Mihai Burtă, pensionarul din Constanța care cere cu disperare ajutor pentru soția lui.

Un pensionar din Constanța cere cu disperare ajutor pentru soția lui, care este diabetică

„Am ajuns la capătul puterilor…”

Mai mult decât atât, ajuns la capătul puterilor, pensionarul susține că va recurge la un gest extrem din cauza situației disperate în care se află. (VEZI ȘI: STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA, PRELUNGITĂ CU ÎNCĂ O LUNĂ! ANUNȚUL LUI KLAUS IOHANNIS)

”De o săptămână tot am sunat să vină cineva să mă ajute. Îmi e frică și să ies afară să cumpăr o pâine, voiam să trimit pe cineva, dar nu am pe cine. Am ajuns la capătul puterilor. Pur si simplu sunt disperat. Sincer vă spun, eu mi-am trăit viața, iar acum nu îmi mai rămâne decât să arunc apartamentul în aer de disperare. E hoție peste hoție, eu nu mai pot și așa nu mai am mult de trăit”, ne-a mai spus bărbatul.

Pragul de 4.000 de îmbolnăviri a fost depășit

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică. Totodată, până acum, 162 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 193 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 179 de pacienți.

PRIMARUL din Botoșani se roagă, în genunchi, să scape de coronavirus. FOTO în articol

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 40.987 de teste.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)