Streinu-Cercel, previziuni sumbre în plină pandemie de coronavirus! „Mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă”

Publicat: 18/04/2020 | 19:42

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a lansat un nou avertisment vizavi de criza provocată de noul virusul. Acesta a tras un semnal de alarmă asupra faptului că este foarte posibili ca în următoarele două săptămâni să apară o creștere a cazurilor de coronavirus.

Previziunile sumbre ale lui Adrian Streinu-Cercel au ca fundament aglomerațiile din piețe și din magazine din ultimele zile. „Avem o pantă ascendentă, care este panta îmbolnăvirilor și, din păcate, din cauza aglomerărilor care au fost zilele astea, mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă cu infecțiile acute, de data asta, și potențial severe. Asta peste circa două săptămâni”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la un post de televiziune. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA, DESPRE PRELUNGIREA STĂRII DE URGENȚĂ ȘI NECESITATEA DEZGHEȚĂRII ACTIVITĂȚILOR ECONOMICE. „DUPĂ O ASTFEL DE DECIZIE, NU VA MAI EXISTA NIMIC!”)

Pe de altă parte, în rândul românilor s-a observat o relaxare în ceea ce privește virusul COVID-19, tot mai puțin cetățeni poartă mască și respectă regulile de izolare. Adrian Streinu-Cercel a subliniat că cetățenii trebuie să înțeleagă gravitatea situației și să nu creadă că pericolul a trecut. (VEZI ȘI: RAED ARAFAT, AVERTISMENT DUR PENTRU ROMÂNI ÎN AJUN DE PAȘTE: “CINE ÎNCALCĂ REGULILE…”)

 „Mă uit în continuare stupefiat la faptul că, în continuare, lumea nu poartă mască pe drum. Iar atunci când e purtată, masca nu e purtată cum trebuie, ci e purtată sub nas sau protejează doar bărbia. Prin nas pătrunde virusul, dacă țin o mască sub nas, nu are niciun fel de importanță.

Masca are o bandă metalică ce trebuie să fie deasupra nasului și în momentul în care este aplicată, trebuie amprentată acea bandă metalică pentru a lua conturul feței. Atunci acea mască protejează. Dacă nu se face acest lucru, ea nu protejează”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.