Strategie inedită! Orașul care și-a creat propria monedă pentru a se redresa după criza provocată de COVID-19

Publicat: 14/05/2021 | 10:56

Un oraş din Cehia a creat o „monedă” locală pentru redresarea după criza COVID-19. Oamenii au primit bani ca să-i cheltuiască în magazinele și cafenelele grav afectate de pandemie.

Astfel, cei aproximativ 2.000 de locuitori ai orașului Kyjov au primit vouchere digitale. Aceștia au dreptul la “corrents” în valoare de 400 de coroane (19 dolari), numele fiind o combinaţie între “coronavirus” şi “currency”, pe care să îi cheltuie la 40 de firme, precum magazine de încălţăminte, o farmacie şi un fast food.

Atunci când fac cumpărături, participanţii pot plăti jumătate în corrents şi restul cu bani proprii. Se înregistrează online pentru un cont de corrents. Când fac o achiziţie, tot ce trebuie să facă este fie să ofere companiei numărul cărţii de identitate naţionale, fie să utilizeze un cod livrat printr-un mesaj text.

Compania trimite apoi un mesaj text către sistem, care transferă automat cantitatea relevantă de corrents din contul clientului în contul propriu. Apoi obţine apoi corrents convertite în coroane, de obicei a doua zi.