Strâng bani pentru a-și ajuta un coleg rămas orfan în prag de Crăciun și altul măcinat de boală!

Publicat: 20/12/2019 | 23:01

Un gest simplu, de suflet, vine în această perioadă dintr-un colegiu din Craiova. Impresionați de suferințele a doi colegi, unul rămas orfan de mamă în prag de Crăciun și celălalt cu o boală care îl macină, o mână de copii și adolescenți au făcut un prim pas pentru a demonstra că le pasă și sunt alături de semeni. Au realizat un târg cu produse făcute de ei, pe care le vând ca să strângă bani pentru colegii lor. La târg au participat aproximativ 2.000 de tineri. În plus, alți 150 de copii vor merge la colindat pentru a strânge donații. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă întreaga poveste emoționantă. (VEZI ȘI: I-AU MURIT DOI COPII, SOȚUL, I-A ARS CASA, IAR ACUM…)

„Schimbarea stă în mâinile noastre „

Naomi a reușit să mobilizeze, alături de colegii ei, 2000 de suflete care să-i ajute pe cei aflați în nevoie

S-a întâmplat săptămâna aceasta la Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova. Naomi, o elevă în clasa XI-a, președinte al Consiliului Elevilor, o tânără pentru care voluntariatul este mai mult decât o pasiune, a mobilizat, alături de o mână de copii, peste 2.000 de suflete la acest târg.

„Am realizat că schimbarea stă în mâinile noastre și că elevii acestui colegiu pot face multe, deci de ce să nu facem un gest caritabil în prag de sărbători?”, povestește Naomi.

„La început nu am vrut să mă implic în activități de voluntariat, consideram că timpul meu putea fi folosit pentru a-mi practica hobby-urile sau a studia. Eu, fiind și nou-venită în Craiova, dintr-un oraș mic, pentru a studia la un colegiu de prestigiu, nici nu îmi puteam imagina ce presupune voluntariatul”, mai spune tânăra, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA. (NU RATA: 15 SUFLETE AȘTEAPTĂ UN MIRACOL ÎNTRO COMUNĂ DIN OLT)

Responsabilitățile au început să vină odată cu funcția de președinte al Consiliului Elevilor și atunci a simțit că trebuie să schimbe ceva. Copiii au știut de la început că nu pot muta munții din loc, dar au vrut să facă un pas, să nu rămână indiferenți, să le întindă o mână de ajutor colegilor aflați la nevoie. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA SINGUREI TRUPE DE DANSATORI CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA)

Drame cutremurătoare în prag de sărbători

În acțiunea de ajutorare s-au implicat 80 de voluntari de la „Frații Buzești”

„Am aflat mai întâi că o colegă a descoperit că are o malformație la stomac, în noiembrie, și care trebuie operată de urgență, dar părinții ei nu puteau face față provocării financiare. Apoi am aflat și de un alt coleg a cărui mamă a murit recent de cancer, și ai cărui părinți erau divorțați, o situație teribilă chiar în prag de sărbători. După ce ne-a venit ideea și am vorbit cu cei din conducerea colegiului, am început să ne mobilizăm.

În scurt timp, cu 80 de voluntari în spate, împărțiți pe categorii astfel încât fiecare să ajute la anumite sarcini, târgul «A corner of joy» a fost inaugurat. Am realizat standuri de obiecte handmade în holul mare al colegiului, obiecte care au fost donate de elevii și profesorii care au vrut să ajute cauza. Unii colegi au ținut ateliere, alții și-au pus pasiunile la bătaie și au cântat în mini-concerte sau au prezentat piese de teatru”, ne-a mărturisit Naomi. (CITEȘTE AICI: POVESTEA CÂINILOR-EROI DE LA CRAIOVA)

S-au strâns 80 de voluntari, care au mobilizat 2.000 de suflete

Târgul de obiecte handmade, organizat de elevi pentru colegii lor

„Simt că scopul nostru ca oameni este de a lăsa ceva în urmă, și, dacă acel ceva poate schimba viața cuiva sau poate aduce o schimbare, atunci merită tot timpul și efortul din lume. Toți elevii și profesorii au fost deschiși ideii de a acorda ajutor unor oameni care au nevoie de el în prag de sărbători. 80 de voluntari care s-au înscris pe cont propriu au fost împărțiți pe grupe și au confecționat obiecte handmade, s-au ocupat de organizarea evenimentelor, au vândut obiectele la standuri. Toți și-au petrecut ore în șir după terminarea orelor, pentru a pregăti târgul”, ne-a mai povestit Naomi.

Activitatea a angrenat în final toți cei 2000 de elevi ai colegiului. Suma ce se va strânge în final din târg și din donații va ajunge la cei doi colegi de 16 ani care au mare nevoie de ajutor. Pentru că aceștia au nevoie de cât mai mult sprijin, tinerii nu s-au oprit aici. Peste 150 de elevi de la „Frații Buzești” vor fi mobilizați într-o sesiune de colindat pentru a strânge donații suplimentare pentru cele două cauze. (VEZI ȘI: POVESTEA LUI ”TARZAN” DE LA VÂLCEA: ”TOATĂ DRAGOSTEA O OFER ANIMALELOR! ELE SUNT FAMILIA MEA…”)