STB, decizie de ultimă oră legată de criza coronavirusului. Câte autobuze vor fi retrase din circulație în București

Publicat: 18/03/2020 | 12:36

Societatea de Transport București a luat decizia de a retrage din circulație 25% din autobuzele care circulau, în condiții normale, pe traseele din Capitală.

Această decizie survine în contextul în care distanța socială dintre locuitori trebuie păstrată, iar autoritățile recomandă tuturor românior să rămână, cât mai mult, în case. În ultimele zile, din cauza acestei situații, numărul călătorilor care apelează la serviciile STB s-a diminuat considerabil.

Suplimentar, Gabriela Firea – primarul Bucureștiului – a anunțat că s-a decis închiderea temporară a tuturor șantierelor, (19 la număr), demarate de Primăria Capitalei. Muncitorii angajați la aceste șantiere sunt, în general, din județele limitrofe, iar Primăria a decis să încerce, astfel, să oprească extinderea infecțiilor cu COVID-19.

„Nu știu ce va face Guvernul, dar opinia mea, fiind un om implicat în această perioadă și având și acces la informații, prin prisma poziției pe care o ocup, noi nu am atins încă vârful pandemiei în București, de fapt în intreaga țară, pentru că în continuare vin zilnic și în Capitală și în țară foarte multe persoane”, a afirmat Gabriela Firea în timpul emisiunii ”Marius Tuc Show”.