Statuia lui Zlatan Ibrahimovic, din nou vandalizată. După picioare, a fost tăiat și nasul

Publicat: 23/12/2019 | 14:15

Statuia din bronz a fotbalistului Zlatan Ibrahimovic, amplasată în Malmo, a fost din nou vandalizată. Nasul acesteia a fost tăiat, iar statuia a fost acoperită cu o culoare argintie, scrie publicația suedeză SVT.

Incidentul ar fi avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică sau duminică dimineața, mai scrie sursa citată, care adaugă că polițiștii au mers la fața locului pentru a verifica cele întâmplate.

Precedentul act de vandalism a avut loc în noaptea de 11 spre 12 decembrie. Atunci, o persoană a încercat să taie picioarele statuii.

Cineva a mers şi cumva a tăiat picioarele statuii. A existat chiar riscul să se prăbuşească, având în vedere cât de mult s-a tăiat„, declara poliţistul Tommy Bengtsson, pentru SVT.

Pe lângă acest lucru, o funie a fost agăţată în jurul gătului statuii lui Zlatan Ibrahimovic.

Pentru a preveni o eventuală prăbuşire, dar şi posibile alte acte de vandalism, autorităţile din Malmo au anunțat că au amplasat garduri în jurul statuii şi au mobilizat forţe de ordine la faţa locului.

Statuia lui Zlatan Ibrahimovic a fost pentru prima dată vandalizată pe 27 noiembrie, în ziua în care fotbalistul a anunţat că a cumpărat 25% din acţiunile clubului rival Hammarby. Fanii echipei Malmo, unde atacantul a evoluat la începutul carierei, au considerat acest gest ca fiind unul de trădare, şi au incendiat şi vopsit statuia. De asemenea, un capac de toaletă a fost aşezat în jurul mâinii sale.

În plus, incidente au avut loc şi la casa lui Ibrahimovic, din Stockholm, unde suporterii lui Malmo i-au scris pe uşă cuvinte precum „Judas” (n.r. – Iuda) sau „Cigani” (n.r. – ţigan).