Statele Unite au suspendat contribuția anuală la OMS! Anunțul făcut de Donald Trump

Publicat: 15/04/2020 | 17:36

Statele Unite au anunțat că vor opri finanţarea acordată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Motivul pe seama căruia s-a pus această decizie este faptul că organizaţia nu a luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii din cauza  „proastei gestionări” a pandemiei de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PACIENȚII DE COVID-19 CARE NU AU SIMPTOME)

„Astăzi ordon suspendarea finanţării OMS pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului”, a declarat Trump, în cadrul unei conferinţei de presă, scrie Agerpres.

Preşedintele american a susținut că OMS a „eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie trasă la răspundere”, conform Reuters. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. NUMĂRUL INFECTĂRILOR CU COVID-19 A AJUNS LA 7.216)

Donald Trump  a acuzat că OMS a promovat „dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu noul virus, iar SUA are datoria și dreptul să ceară explicații.

„Dacă OMS şi-ar fi făcut treaba şi ar fi trimis experţi medicali în China pentru a studia în mod obiectiv situaţia pe teren, epidemia ar fi putut fi ţinută sub control la sursă, cu foarte puţine decese”, a mai declarat președintele american.

Contribuabilii americani plătesc anual către OMS peste 400 – 500 de milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 40 de milioane de dolari contribuția Chinei.

În prezent, SUA este una dintre cele mai afectate țări de virusul COVID-19, s-au înregistrat peste 609,690 de cazuri de persoane contaminate și un număr total de 26,059 de victime.