Starea de urgență, votată în unanimitate de Parlament, în prima ședință online din istoria României

Publicat: 19/03/2020 | 13:34

Parlamentul a aprobat, joi, în unanimitate solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind încuviinţarea stării de urgenţă pe teritorul României. Votul a avut loc online din cauza pandemiei de coronavirus. Parlamentarii au avut la dispoziţie şapte minute pentru a vota.

Au trecut 7 minute și 30 de secunde, trebuie să oprim votul. Cu unanimitate de voturi, hotărârea a fost adoptată„, a fost concluzia ședinței.

În premieră, a fost folosită o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă. Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, președinții celor două Camere ale Legislativului, au fost prezenți în sală. Primul a fost cel care a condus ședința și a anunțat că 400 de parlamentari au fost prezenți online.

Vicepreşedintele Senatului, Titus Corlăţean, a spus că au fost făcute mai multe recomandări şi propuneri care vor fi transmise după acest vot Preşedinţiei şi Guvernului. El recomandă Executivului să preia o parte din aceste solicitări, care vor ajuta la gestionarea crizei declanşate de pandemia de coronavirus.

Parlamentarii au avut la dispoziţie şapte minute pentru a vota. În unanimitate, senatorii şi deputaţii au aprobat solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind încuviinţarea stării de urgenţă.