Starea de sănătate a mezzosopranei Macsim Nicoară. A început să facă progrese la Spitalul de Recuperare. Ce spun medicii

Publicat: 30/06/2020 | 09:17

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară care în urmă cu mai bine de o lună a căzut pe scări în locuința sa din Iași și a ajuns în coma la spital, face acum mici progrese care îi bucură pe medici. Aceasta va rămâne internată la spital pentru o perioadă nedeterminată.

Medicii spun că artista reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde. Totodată, mezzosoprana a reușit să își miște ușor și partea stângă a corpului.

CITEȘTE ȘI: Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia măsuri extreme: „Sperăm să aflăm cum a început epidemia”

Maria Macsim Nicoară va rămâne internată în spital. Cel mai probabil, aceasta va fi trasferată din secția de neurologie a unității medicale, în secția de recuperare neuromotorie. Deși pericolul vital a dispărut de când a fost externată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, artista trebuie să treacă printr-un proces lung și complex de recuperare. Medicii nu se pot încă pronunța dacă mezzosoprana își va mai reveni vreodată.

„Pacienta face mici progrese. A crescut amplitudinea mișcărilor pe partea stângă. Totodată, pacienta poate fixa acum cu privirea pentru 2-3 secunde interlocutorul. Momentan nu intră în discuție o posibilă externare. Cel mai probabil, aceasta va fi transferată la Secția de Recuperare Neuromotorie a unității medicale”, spune dr. Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iași.

CITEȘTE ȘI: Rezultate Bacalaureat 2020. Cum afli ce notă ai luat. Alege județul și tastează codul

Din data de 16 iunie, Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași este internată la Spitalul de Recuperare din Iași. Aceasta a fost transferată la unitatea medicală după ce, mai bine de o lună, a fost internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Anchetă în cazul Mariei Macsim Nicoară

În timp ce mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se chinuie să facă progrese la Spitalul de Recuperare din Iași după ce a căzut pe scări în casă, anchetatorii încă investighează cauzele pentru care femeia a ajuns în stare critică. Anchetatorii nu au reușit să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau o tentativă de omor. Singurul lucru confirmat de către persoanele apropiate mezzosopranei este faptul că pianistul Codrin Nicoară era agresiv cu soția sa.

CITEȘTE ȘI: Sora tânără a unui medic din București a murit de COVID-19, după o singură greșeală făcută în public. Ce i-a adus sfârșitul

Nu se poate spune încă dacă femeia a căzut accidental pe scări sau dacă a fost împinsă de soțul ei, Codrin Nicoară. Ancheta este extrem de dificilă. Singura care ar putea clarifica întreaga situație este Maria Macsim Nicoară, însă starea ei de sănătate nu îi permite să facă acest lucru.