Starea de alertă în Spania a fost prelungită. Anunțul important al premierului

Publicat: 04/06/2020 | 07:41

Parlamentul din Spania a votat, în cursul zilei de miercuri, prelungirea stării de alertă până la data de 21 iunie, pentru a permite lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Citește și: Spania, rezultate promițătoare! Nu a fost înregistrat niciun deces din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore

Concret, deputaţii au aprobat măsura cu 177 de voturi pentru, 155 împotrivă şi 18 abţineri. Decretată pe 14 martie, atunci când epidemia apărea în Spania, starea de alertă a fost prelungită de cinci ori de atunci şi a permis instituirea uneia dintre izolările cele mai stricte din lume, relaxată apoi în etape şi pe regiuni.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, speră să restabilească libertatea de circulaţie în toată ţara până la 1 iulie, dată la care intenţionează să-i primească pe turiştii străini, scrie Agerpres.

Statistica din Spania

Spania nu a niciun deces cauzat de coronavirus, ceea ce reprezintă o premieră în ultimele trei luni, au anunţat autorităţile de la Madrid.

„Datele de ieri nu indică niciun deces cauzat de coronavirus. Aceasta este o informaţie foarte, foarte pozitivă”, a declarat directorul Centrului spaniol de alerte sanitare, Fernando Simon.De la 3 martie, data primului deces din Spania cauzat de COVID-19, ţara a înregistrat zilnic morţi legate de noul coronavirus.

Nu rata: Ce riscă Prințul Joachim după ce s-a infectat cu noul coronavirus la o petrecere cu 27 de oameni în Spania: “Regret profund acțiunile mele”

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, a înregistrat în total 27.127 de decese şi 239.638 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2, conform unui bilanţ transmis luni de Ministerul Sănătăţii spaniol.

Totuşi, Fernando Simon a lansat un apel la prudenţă, avertizând că evenimentele cu număr mare de participanţi nu sunt autorizate, aşa cum a fost cazul unei sărbători ce a reunit mii de tineri sâmbătă seară în oraşul Tomelloso, din comunitatea autonomă Castilia-La Mancha (centru).

Poate te interesează și: S-a vindecat de coronavirus la 113 ani! Caz incredibil în Spania. “A depășit boala și se simte foarte bine!” VIDEO

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay