Stare de alertă până pe 15 august?! Varianta-șoc prezentată de premierul Ludovic Orban

Publicat: 16/06/2020 | 08:04

După starea de urgență care a ținut în casă, timp de 2 luni, toți românii, la noi în țară a fost decretată stare de alertă. Aceasta a expirat pe 15 iunie și a fost prelungită, iar premierul Ludovic Orban susține că s-ar putea să ne alăm în stare de alertă chiar până pe 15 august, ceea ce presupune introducerea acestei măsuri pentru a treia oară. 

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea introducerii stării de alertă pentru a treia oară, ceea ce presupune că măsurile impuse vor putea sta în picioare până la data de 15 august. Prima stare de alertă a fost introdusă imediat după starea de urgență, pe 15 mai și a expirat pe 15 iunie, însă a fost introdusă o altă stare de urgență, prelungită până pe 15 iulie.

NU RATA – LUDOVIC ORBAN, ANUNȚ DESPRE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ

Ludovic Orban nu exclude posibilitatea introducerii stării de alertă pentru a treia oară, până pe 1 august. De asemenea, premierul a mărturisit că i se pare o prostie deschiderea bisericilor, având în vedere faptul că pandemia de COVID-19 de pe teritoriul țării noastre nu a trecut.

O enormitate și o prostie. PSD lansează tot felul de slogane. Măsurile de relaxare se iau în funcție de riscul epidemiologic. Acolo unde există un număr mare de persoane, acolo unde persoanele stau în contact mult timp, acolo unde e dificil de respectat măsurile de protejare a cetățenilor, o dificultate de a resepcta distanța fizică de protecție sanitară.

Cu siguranță că există (risc mai mare decât în sălile de jocuri, n.r.). Preoții, pastorii, când oficiază, oficiază fără mască. Corul care cântă în biserică, oficiază… Foarte multe biserici nu au spații foarte largi și atunci e foarte greu de asigurat distanța fizică. Asta nu înseamnă că nu vom deschide bisericile. O să le deschidem atunci când situația epidemiologică va presupune riscuri minime de îmbolnăvire. Nimeni nu are nimic cu biserica. Parada aceasta de credință pe care o face PSD acum mi se pare o demagogie deșănțată care nu are nicio legătură cu adevărata credință”a spus Ludovic Orban, la Pro TV.

CITEȘTE ȘI – LUDOVIC ORBAN, AVERTISMENT PENTRU ROMÂNI! CINE NU POARTĂ MASCĂ VA FI AMENDAT

Se introduce o altă stare de alertă?

Orban a vorbit și depsre posibilitatea introducerii unei alte stări de alertă, până pe 15 august. „De unde au scos ei 15 zile?! Starea de alertă este necesară pe o perioadă mai lungă. S-ar putea să fie necesară încă o prelungire a stării de alertă. Nu putem anticipa evoluția epidemiei. Se vede clar că de câteva zile există o creștere a numărului de cazuri. De asemenea, numărul persoanelor depistate pozitiv a depășit numărul persoanelor vindecate.

Asta trebuie să ne determine la și mai multă atenție. Starea de alertă este cea care transmite către societate că avem o problemă, că oamenii trebuie să se păzească, să fie atenți. Noi considerăm indispendabilă prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Nu este o propunere politică, este o propunere susținută de specialiști, are în spate analize, evaluări, făcute de specialiști”, a mai spus Orban.