Spitalul Județean Botoșani, noul focar de SARS-CoV-2 din România! Aproape 200 de cadre medicale, depistate cu noul coronavirus

Publicat: 23/04/2020 | 10:57

După Suceava, orașul Botoșani a devenit noul focar de SARS-CoV-2 din România! Aproape 200 de cadre medicale din cadrul Spitalului Județean Botoșani au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Autoritățile se gândesc să schimbe conducerea unității medicale cu una militară.

Citește și: E oficial! Cât poate rezista coronavirusul în corpul pacienţilor care dezvoltă o formă gravă a bolii

Spitalul Județean Botoșani, noul focar de SARS-CoV-2: aproape 200 de cadre medicale, infectate cu virusul mortal

Conform celor mai noi informații în acest caz, peste 160 de angajaţi – medici, asistenţi dar şi angajaţi de la administrativ – sunt confirmaţi cu COVID-19. Este ultimul focar major de coronavirus apărut în unităţile medicale din țara noastră. În plus, peste 50 dintre persoanele internate la Spitalul Județean Botoșani au contractat și ele virusul mortal din China.

Infectarea în masă a început după ce o femeie de 27 de ani, bolnavă de diabet, a fost tratată la fel ca orice alt pacient de către cadrele medicale, adică fără echipament de protecție. Toate astea, deși tânăra fusese infectată cu noul coronavirus; din păcate, ea a murit la sfârșitul lunii trecute.

Află și: VEȘTI. Un virolog japonez a explicat de ce şi 2021 va fi un an compromis, ca urmare a pandemiei de coronavirus

Medicul diabetolog care a tratat-o pe tânăra bolnavă de diabet este cel care nu a respectat măsurile de autoizolare. Acesta a venit în continuare la spital și a consultat zeci de pacienți.

“El, la rândul lui, a intrat în contact cu alte persoane. Deşi a intrat în contact cu respectiva tânără, s-a prezentat la serviciu şi a făcut consultaţii în continuare”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, relatează stirileprotv.ro.

În spitalul din Botoşani a existat şi un al doilea medic care a făcut rău. Infectat şi el cu COVID-19, a părăsit salonul unde fusese internat şi s-a plimbat prin clădire fără echipament de protecţie. Doctorii sunt cercetaţi acum de poliţie.

“Au fost deschise dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a afirmat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Nu rata: ONU, avertisment apocaliptic! Pandemia de coronavirus “va provoca o foamete de proporții biblice”

Virusul SARS-CoV-2  a ajuns şi într-o unitate militară din Arad, unde 10 soldaţi au primit vestea teribilă. Ei urmau să plece în Afganistan.

“Nouă dintre aceştia au fost internaţi în spital, iar unul este carantinat la domiciliu”, a dezvăluit Paul Crăciun, căpitan Batalionul 191 Arad.

Citește și: Tom Hanks și Rita Wilson au devenit imuni în fața noului coronavirus și au donat sânge pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19