Spitalele din Capitală, aproape de colaps. Cinci pacienţi cu COVID-19, aflați în stare gravă, transferaţi la spitale din Moldova şi Cluj

Publicat: 07/12/2020 | 18:20

Cinci pacienți cu COVID-19, aflați la ATI, au fost transportați luni cu un avion militar de la Bucureşti spre spitale din Moldova şi Transilvania.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava – Cluj –Napoca şi retur, cinci pacienţi bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30.

Citește și: Coronavirus România 7 decembrie. Câți pacienți au murit în ziua alegerilor parlamentare

Pacienții au ajuns la aeroport cu ambulanța

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Potrivit MApN, misiunea a fost aprobată de ministrul Nicolae Ciucă, la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, scrie Gândul.ro. 

Nu rata: Coronavirus România 7 decembrie. Alarmant! Cifrele de după alegeri + Ce se întâmplă la Terapie Intensivă