Spirit civic la Cluj. Ce a făcut un bărbat în Parcul Central. „Am luat atitudine”

Publicat: 14/04/2021 | 14:28

Un tânăr din Cluj, cuprins de spirt civic s-a hotărât să facă un lucru bun pentru orașul său. Cum orice schimbare începe cu pași mici, acesta s-a hotărât să dea o nouă față unei bănci din Parcul Central.

Tânărul s-a „înarmat” cu toate cele necesare și a pornit spre cea mai oropsit bancă din parc, plină de peste un an de zile de excremente de pasăre și colită de toată lumea. Pus pe treabă, acesta a curățat banca și a adus-o la starea inițială.

Întreaga poveste a fost relatată pe rețelele de socializare, iar internauții i-au apreciat gestul. Mai mult, unii au spus că îi vor urma exemplul.

 „Măcar am făcut un lucru bun pentru Cluj.

De cel puțin un an acea bancă era plină de găinaț de cioară și toată lumea o ocolea. Arăta foarte inestetic așa că am luat atitudine. Azi de dimineață pe la 7:00 mi-am pus în rucsac:

– un burete de sârmă

– două tipuri de diluant

– o sticlă de alcool izopropilic

– două cârpe

și am pornit spre parc Am plecat însă cu frica în sân.

– Oare de la ce oră putem ieși afară? Știu că la 20:00 se dă „stingerea” dar oare la 7:00 dimineața putem circula pe stradă?

– Dacă o să mă prindă vreun polițist în timp ce curăț banca, mi-oi lua vreo amendă că n-am autorizație de la primărie? Îmi asum și voi plăti amenda.

După ce am ajuns, m-am pus pe treabă. Nu am fost văzut decât de câțiva oameni care făceau jogging. Niciun polițist din fericire nu era pe-acolo”, a povestit tânărul pe pagina sa de Facebook.