Speculă cu măști la intrarea într-un hypermarket din Vaslui. Oamenii sunt revoltați: “Caută să se îmbogățească!”

Publicat: 10/04/2020 | 09:16

Pe fondul pandemiei de COVID-19, CJSU Vaslui a decis ca, din 6 aprilie, locuitorii din județ să iasă din case doar dacă au acoperite nasul și gura. Ocazie numai bună pentru speculanți să înceapă comerțul cu materialele de protecție, în special cu măștile.

NU RATA: S-AU RUGAT ȘI S-AU INFECTAT! 19 DE PENTICOSTALI DIN VASLUI, LA SPITAL DUPĂ CE AU CONTRACTAT VIRUSUL COVID-19

Spre exemplu, un hypermarket din municipiul Vaslui le interzice clienților care nu au gura și nasul acoperite să intre după cumpărături. Lucru, de altfel, lăudabil, legea se respectă. Dacă, totuși, vor să-și facă aprovizionarea de acolo, oamenii au, din fericire, o soluție.

FOTO. O familie, amendată cu 4.000 de lei pentru că nu a trecut ora în declaraţia pe propria răspundere. Reacția Poliției

Pot achiziționa o mască de la intrare, dar trebuie să plătească prețul dublu față de cel obișnuit. Situația i-a deranjat, pe bună dreptate, pe mulți vasluieni.

NU RATA: AL DOILEA VAL DE CORONAVIRUS VA LOVI ROMÂNIA. CÂND SE VA ÎNTÂMPLA ASTA. ALEXANDRU RAFILA A DEZVĂLUIT CÂND VA AVEA LOC IMPACTUL

Eu aveam mască, dar am uitat-o în mașină. Pentru că am parcat la o distanță apreciabilă de magazin, am zis să nu mă mai întorc după ea. La intrare, de la biroul relații cu clienții, m-a abordat o doamnă care mi-a spus că nu am voie să intru fără mască. I-am explicat că o am în mașină și că nu m-aș mai întoarce după ea. Doamna mi-a spus că nu e niciun fel de problemă, pentru că au și ei măști de vânzare. Am fost de acord să-mi cumpăr una, până am auzit prețul: 8,99 lei. Mi s-a părut un preț mult prea mare pentru o mască pe care o porți o singură dată. E revoltător că în perioada asta grea pentru noi toți, în care mulți dintre noi am rămas fără locuri de muncă, unii caută să se îmbogățească din speculă. Pentru că magazinul respectiv fix asta face! Vinde o mască de 0,4 lei cu 9 lei”, a declarat unul dintre clienții supermarketului potrivit vremeanoua.ro.