Specialiștii trag un semnal de alarmă. Ce alimente trebuie să evităm, în timpul pandemiei de coronavirus

Publicat: 27/03/2020 | 21:55

În plină pandemie de coronavirus trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, pentru a ne proteja corespunzător de Covid-19. Specialiștii trag un semnal de alarmă și de îndeamnă să fim foarte atenți și la alimentele pe care le consumăm. 

Epidemiologul român Molnar Geza trage un semnal de alarmă și susține că în această perioadă trebuie să fim extrem de atenți la alimentele pe care le consumăm.

Specialistul mărturisește că trebuie să evităm alimentele ambalante, iar dacă totuși vrem să le consumăm, trebuie să ștergem foarte bine ambalajele și să le dezinfectăm, pentru că acestea reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, în contextul pandemiei de coronavirus, informează antena3.ro.

De asemenea, epidemiologul a tras un semnal de alarmă cu privire la 2 fructe pe care românii le consumă foarte des.

„Mergem la cumpărături și pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege. E un obicei prost, iar aceste alimente ar fi bine să fie evitate. Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele. În cel mai exigent caz, ambalajele pot fi șterse cu o cârpă umedă, cu un detergent sau cu un dezinfectant obișnuit pe bază de clor”, a explicat Molnar Geza, potrivit sursei citate.