Specialiștii ne recomandă să ne testăm înainte de a merge la rude. La ce altceva mai trebuie să fim atenți

Publicat: 15/12/2020 | 10:32

 

Medicii recomandă ca cei care vor să-și viziteze rudele să se testeze înainte. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să neglijeze celelalte măsuri impus de autorități. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că ar fi bine să limităm întâlnirile cu persoane cu care în mod obișnuit nu ne întâlnim.

”Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns, să plecăm de la ideea că ce din jurul nostru ar putea fi asimptomatici sau ușor simptomatici și să fie infectați. N-ar fi rău să ne testăm înainte să mergem la masa de Crăciun sau de Revelion. Pentru a avea o siguranță mai mare.

O să fie momentul când lăsăm garda jos, nu mai purtăm mască, distanțarea nu mai există, regulile de igienă sunt și ele lăsate deoparte și astfel soluția ar fi ca întâlnirile să fie în număr restrâns de oameni. Atenție! Asimptomaticii nu pot fi depistați doar dacă ne uităm la ei, chiar dacă ne e rudă poate fi infectată” a spus Adrian Marinescu la Antena1.

VEZI ȘI: ” SITUAȚIA ÎNGRIJORĂTOARE. DE CE UNEORI NUMĂRUL NOU DE CAZURI COVID-19 ESTE MAI MIC

De ce trebuie să ținem cont când mergem la cumpărături

Și pentru că tot este luna cadourilor și toată lumea se pregătește cum știe mai bine pentru sărbători, specialiștii clarifică un aspect. Este foarte important să ne dezinfectăm mâinile și nu produsele pe care le cumpărăm.

”Dacă păstrăm igiena mâinilor nu contează ce fel de coș luăm. Important este să avem grijă la igienă și să purtăm mască. Nu e nevoie să dezinfectăm ambalajele, mâinile sunt cele care transmit orice deci dacă le avem curate, nu există niciun risc” a mai adăugat medicul.

CITEȘTE ȘI: ” OLANDA ÎȘI ÎNCHIDE GRANIȚELE PENTRU CINCI SĂPTĂMÂNI. CE ALTE MĂSURI TREBUIE SĂ RESPECTE OAMENII