Spațiul dintre blocuri. Cum să nu apară clădiri. Cum să apară spații verzi

Publicat: 18/02/2020 | 10:22

Fiecare dintre noi este afectat mai mult sau mai puțin de lipsa unei amenajări coerente a spațiilor libere dintre blocuri, care în prezent sunt ocupate de alei, parcări, locuri de joacă pentru copii, posturi trafo sau terenuri private îngrădite – amenajări rezultate, nu proiectate, informează Gândul. Acele spații care de cele mai multe ori nu oferă o imagine vizuală prea plăcută, contribuind negativ la imaginea cartierului în ansamblu și la o calitate scăzută a vieții locuitorilor din respectivul cartier.

Acesta este însă, doar un aspect….cel mai adesea ne întâlnim cu tot felul de retrocedări, puneri în posesie, pe terenuri situate în aceste zone. Ne confruntăm astfel cu o problemă majoră, emiterea actelor administrative, respectând astfel dreptul de proprietate, garantat prin Constituţie, în detrimentul locuitorilor din zonă, sau asumarea de neemitere a autorizaţiilor de construire, acţiune care se finalizează prin dosare în instanţă împotriva primăriei, ba chiar a funcţionarilor publici, căci intimidarea în acest sens merge, dosare câştigate de către PROPRIETARI.

Subiect cheie abordat prin documentația P.U.Z.

Deși este un subiect sensibil, problematica spațiilor libere dintre blocuri reprezintă un subiect cheie abordat prin documentația P.U.Z. Coordonator Sector 1 și în care Primăria Sectorului 1 își dorește să se implice activ. Am căutat modalităţi clare prin care putem proteja spaţiile aferente marilor ansambluri de locuinţe colectieve.

În acest moment, Sectorul 1 beneficiază de o suprafață de 150,38 hectare de spațiu constituit între blocuri, localizat cu precădere în cartierele Aviației, Mihalache, Grivița, Primăverii, etc., care include: spații verzi, parcări, platfome betonate amanajate sau nu ca parcări, circulații de incintă, locuri de joacă pentru copii, etc. Din această suprafață de 150,38 de hectare, 1,27 de hectare sunt terenuri intabulate, libere de construcții, aflate în proprietate privată, cu posibilitate de a fi edificate în orice moment. (Citește articolul integral AICI)