Spania, rezultate promițătoare! Nu a fost înregistrat niciun deces din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore

Publicat: 01/06/2020 | 19:43

Spania înregistrează o evoluție în ceea ce privește lupta cu virusul care a făcut ravagii pe întreaga planetă. Fiind una dintre cele mai afectate țări, Spania reușește să se pună din nou pe picioare. Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni, pentru ultimele 24 de ore, o nouă scădere a numărului contaminărilor cu virusul COVID-19 şi niciun decese.

Astfel, potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 71 de noi cazuri, depistate prin teste PCR. Faţă de intervalul precedent, numărul a scăzut cu 25, transmite News.ro. (CITEȘTE ȘI: CE RISCĂ PRINȚUL JOACHIM DUPĂ CE S-A INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS LA O PETRECERE CU 27 DE OAMENI ÎN SPANIA: “REGRET PROFUND ACȚIUNILE MELE”)

Madrid este regiunea în care au fost detectate cele mai multe noi cazuri, 18, urmată de Catalonia, cu 16, Castilla y León, cu 11, Comunidad Valenciana, cu 6, Navarra, cu 5, şi Aragón, cu 4. (VEZI ȘI: SPANIA A DECRETAT ZECE ZILE DE DOLIU NAȚIONAL ÎN MEMORIA VICTIMELOR FĂCUTE DE CORONAVIRUS)

De la începutul epidemiei, Spania a înregistrat 27.127 de decese şi 239.638 de cazuri. În prezent, 70% din teritoriu Spaniei se găseşte de luni în faza a doua de relaxare a restricţiilor, în timp ce insulele La Gomera, La Graciosa şi Formentera au trecut la faza trei.

Spania prelungește starea de alertă

Deși epidemia de coronavirus a înregistrat un declin în Spania, unde numărul de noi cazuri de contaminare a scăzut, oficialii cer prelungirea stării de urgență pentru a șasea oară. Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat că va cere parlamentului să prelungească cu încă două săptămâni starea de urgență.

Cererea prim-ministrului vizează faptul ca starea de urgență să fie prelungită până la data de 21 iunie, urmând să ridice apoi restricţiile de deplasare, a relatat publicaţia El Pais.

Cererea prim-ministrului de a prelungii starea de urgență nu a fost întâmpinată prea bine de opoziție, care se declară împotriva prelungirii izolării şi a manifestaţiilor desfăşurate în acest sens în toată ţară.

La jumătatea lunii mai, Sanchez încercase să prelungească această măsură de excepţie timp de o lună până la sfârşitul lunii iunie, dar trebuise să-şi reducă pretenţiile la două săptămâni pentru a-şi asigura de această dată sprijinul unui partid liberal în parlament.