Spania este în doliu! Juan Joya Borja, un mare actor și comediant iberic, a murit la 65 de ani

Publicat: 29/04/2021 | 12:07

Juan Joya Borja, un celebru actor și comediant spaniol, a murit la 65 de ani. Cel supranumit “El Risitas” și artistul din spatele râsului “Spanish Laughing Guy”, devenit viral, a fost răpus de o boală cruntă.

În 2014, Juan Joya Borja a devenit o legendă după ce un interviu cu el răzând a ajuns viral pe canalul YouTube. Imaginile au atras, în doar câteva minute, zeci de parodii care au fost intens vizualizate în mediul on-line.

Spania, în doliu! Cine a fost Juan Joya Borja, actorul care a murit

Juan Joya Borja s-a născut cu un râs special, care i-a atras supranumele de “El risitas” (n.r. Chicotelile). În septembrie 2020, comediantul a fost internat la Spitalul Caridad din Sevilla, dar recent a fost transferat la Universitar Virggen del Rocío, după ce boala i-a recidivat. Pe 28 aprilie 2021 a încetat din viață din cauza complicațiilor. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. “El risitas” s-a născut pe 5 aprilie 1956.

Când a cunoscut celebritatea

Juan Joya Borja a cunoscut faima în anii 2000, odată ce a apărut în programele “El vagamundo” și „Ratones coloraos”, unde şi-a povestit experienţele prin care a trecut de-a lungul vieții. A apărut și în filmul Torrente 3: El protector, lansat în 2005.

Pe plan internațional, Juan Joya Borja a ajuns cunoscut în 2014, după ce pe platforma Reddit s-a viralizat un videoclip cu acesta. Râsul său unic a făcut înconjurul lumii, iar suprapunerea sa cu diferite texte amuzante a creat multe clipuri virale.

Videoclipul original cu momentul cu râsul isteric este din 2007, iar Juan Joya Borja povestea la acel moment prima sa zi de muncă la un restaurant de lângă ocean. Decesul său a provocat multă durere în Spania.