Spania a intrat pe lista țărilor din zona galbenă! Se impun restricții de călătorie, iar izolarea de 14 zile este obligatorie la sosirea în România

Publicat: 10/08/2020 | 11:26

A fost actualizată lista țărilor din zona galbenă pentru România. Astfel, începând cu data de 11 august, Spania se află în această categorie, potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică.

Astfel, începând cu 11 august, ora 0.00 se impun noi restricții de călătorie. Toate zborurile vor fi anulate, iar toți cei care se intră în România venind din Spania, indiferent de naționalitate, vor intra în auto-carantină, timp de 14 zile. (CITEȘTE ȘI: NOI RESTRICȚII ÎN SPANIA DIN CAUZA NUMĂRULUI MARE DE CAZURI COVID-19. CLUBURILE ȘI BARURILE DE NOAPTE SE ÎNCHID ÎN CATALONIA)

Spania a intrat pe lista galbenă din cauza numărului ridicat de noi cazuri. Pentru stabilirea liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară. Spania are înregistrate 89,4 cazuri la 100.000 locuitori.

Lista actualizată

Pentru o eficiență sporită și pentru a preveni răspândirea virusului care a făcut ravagii la nivel global lista este actualizată săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență. (VEZI ȘI: SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE ÎN SPANIA! PESTE 150 DE FOCARE ACTIVE DE COVID-19. SE IMPUN NOI RESTRICȚII)

Țările considerate de România în „zona galbenă”: Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea Ecuatoriala, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kîrgîzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Sint Maarten, Spania, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Statele care nu apar pe lista galbenă se consideră că sunt în „zona verde” și nu sunt niciun fel de restricții la intrarea în România pentru cetățenii care vin din aceste țări.

Citește și...