Soți de 87 și 88 de ani din Iași, salvați miraculos înainte de o explozie. „La cinci minute, a explodat butelia și a luat foc tot”

Publicat: 07/01/2020 | 16:06

Doi bătrâni din județul Iași au avut mare noroc cu fiul unui vecin, care a intrat în casa lor aflată în flăcări și le-a salvat viața. Victimele au fost, mai apoi, transportate la spital. (VEZI ȘI: UN BĂRBAT DE 57 DE ANI A MURIT ÎNTR-UN INCENDIU PROVOCAT DE O ȚIGARĂ)

Incendiul puternic a cuprins casa celor doi octogenari din comuna Românești în cursul dimineții de marți, 7 ianuarie. Pentru a încălzi locuința, femeia a aprins focul de dimineață, iar soțul ei a pus mai multe lemne. Câteva bucăți de jar au sărit pe un covor din apropierea sobei, astfel izbucnind incendiul.

Focul s-a propagat cu repeziciune, iar cei doi bătrâni au rămas blocați în casă. Norocul lor a fost că un bărbat de 33 de ani, fiul unor vecini, pleca atunci la muncă și a văzut casa în flăcări. Deși tatăl său i-a spus să nu intre în locuința cuprinsă de vâlvătaie, salvatorul, Marius Neagu, a ignorat avertismentul și i-a scos pe cei bătrâni teferi din casa în flăcări.

„Era flacăra cât casa, nu-mi dau seama cum s-a băgat el…”

“La ora 5, când să plece la muncă, a spus «mamă, arde». El a fugit repede, eu m-am dus să sun la 112.  Era flacăra cât casa, nu-mi dau seama cum s-a băgat el și i-a scos. Taică-su striga de la poarta «măi, nu intra ca uite ce flăcări mari sunt», însă el a avut așa un curaj. După ce a ieșit cu dânșii, la 5 minute a explodat butelia și a luat tot foc”, a povestit o vecină.

Vecinii au fost uimiți de modul în care au fost salvați bătrânii
Vecinii au fost uimiți de modul în care au fost salvați bătrânii

Ambii bătrâni au fost preluat de un echipaj SMURD și transportați la spital. “Pacientul în vârstă de 88 de ani este cu intoxicație cu fum, formă ușoară. Pacienta, în vârstă de 87 de ani, are arsuri pe 5% din suprafața corpului, de gradele I și II, la față și gât.  Ținând cont de vârsta înaintată și riscurile unei arsuri faciale, pacienta va fi internată în clinica de chirurgie plastică”, a precizat Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD. (NU RATA: CASA CÂNTĂREȚEI DE MUZICĂ POPULARĂ EMILIA DOROBANȚU A LUAT FOC! PĂRINȚII ARTISTEI, ÎN STARE DE ȘOC)