Soţ şi soţie, internați în spital la Târgu-Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus

Publicat: 25/02/2020 | 23:23

Două persoane din Târgu-Jiu au ajuns la spital după ce au intrat în contact cu bărbatul din Italia, care a fost găsit infecta cu coronavirus, după ce s-a întors din România. Cele două persoane sunt soț și soție, iar în prezent a fost izolați în secția de boli infecțioase a spitalului.

Cei doi o să fie testați pentru coronavirus și o să rămâna în incinta spitalului până la aflarea rezultatelor. De asemenea, se încearcă identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu italianul. Bărbatul de 71 de ani s-a plimbat prin tot judeţul în cele 4 zile petrecute în România.

Conform primarului din comuna Bălteni, italianul a luat contact cu mai multe persoane, pe care autoritățile încearcă să le identifice. „Doamna este căsătorită de 12 ani în Italia, cu un italian, are un copil de 10 ani. El pe data de 18 februarie a adus copilul la bunici, după aceea s-a deplasat la Târgu Jiu. A doua zi a fost la primăria Drăguţeşti să-şi plătească taxele şi impozitele locale, am înţeles că este om de afaceri, de asemenea, s-a întâlnit cu un om de afaceri. Sâmbătă, pe 22 s-a întors de la Târgu-Jiu la Peşteana, a luat copilul şi a plecat înapoi în Italia. La graniţă a fost controlat de ce abilitaţi şi a fost depistat cu coronavirus. A avut un contact şi cu o vecină de-a bunicilor copilului, cu care s-a pupat protocolar. Toate persoanele sau rudele cu care a intrat în contact vor fi verificate”, a declarat primarul din Bălteni.

Italinaul s-a plimbat prin două județe

Conform observator.tv, italianul de 71 de ani, depistat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors din România, a  vizitat două judeţe, Gorj şi Dolj, potrivit unor surse. În judeţul Dolj a fost la mama iubitei sale, în vizită, iar în Gorj la casa iubitei sale, apoi la o partidă de vânătoare, pe un fond privat, spun surse.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.