Sorina Pintea și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Baia Mare

Publicat: 08/04/2020 | 18:42

Sorina Pintea și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Baia Mare. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul expiră în cursul acestui an. (CITEȘTE ȘI: MESAJUL SURPRINZĂTOR AL ELENEI UDREA PENTRU SORINA PINTEA, ARESTATĂ PENTRU LUARE DE MITĂ: ”SPER SĂ…”)

”Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanții CJ Maramureș.

Sorina Pintea – manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş – este acuzată de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată și, în momentul de față, se află sub control judiciar. (CITEȘTE ȘI: MESAJUL SURPRINZĂTOR AL ELENEI UDREA PENTRU SORINA PINTEA, ARESTATĂ PENTRU LUARE DE MITĂ: ”SPER SĂ…”)

”În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, s-a precizat în ordonanţa procurorilor.