Sorina Pintea se plânge că este bruscată şi torturată în arest, după ce s-a spus că este pe moarte! De ce boală suferă

Publicat: 05/03/2020 | 09:04

Sorina Pintea susține că a fost bruscată şi torturată în timpul petrecut în arest arest, după ce s-a spus că este pe moarte. Într-o postare făcută publică pe pagina ei de Facebook, echipa sa a subliniat că “este inuman să lași un om care suferă de o boală gravă fără asistență medicală specializată și permanentă”. Fostul ministru al Sănătății a fost reținut pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzat că a primit mită.

Citește și: Sorina Pintea, DIN NOU, de urgență la spital! Starea acesteia e foarte gravă

Sorina Pintea susține că a fost bruscată şi torturată în arest, după ce s-a spus că este pe moarte

Potrivit mesajului apărut pe Facebook-ul Sorinei Pintea, care a fost semnat de “echipa Sorinei”, umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor. În plus, avocații fostului ministru au reclamat faptul că i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expus în situația în care se află, adus în cătușe la medic și împins de un agent din escortă, potrivit Mediafax.

“Suntem împotriva a tot ceea ce înseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?! Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor! Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!” este mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a fostului ministru al Sănătății. Acesta se încheie astfel: “Echipa Sorina Pintea”.

Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală delicată

În urmă cu aproape patru luni, Sorina Pintea a primit un diagnostic delicat din partea medicilor care s-au ocupat de starea sa de sănătate. Ea a decis să lupte cu boala într-o unitate spitalicească de stat de la noi și a dezvăluit cum se numește boala pe care a avut-o într-o postare făcută la începutul lunii trecute.

“Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România, așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat. În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a scris Sorina Pintea pe 3 februarie 2020 pe pagina sa oficială de Facebook.