Sorina Pintea, scoasă din arest. Fostul ministru al Sănătății este transferat la spital pentru investigații suplimentare

Publicat: 02/03/2020 | 11:18

Sub acuzația de luare de mită ”în formă continuată”, Sorina Pintea – fost ministru al Sănătății – a fost reținută pentru 30 de zile. Vineri, procurorii DNA au percheziţionat biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, acolo unde aceasta este manager.

Conform primului scenariu, în biroul fostului ministru al Sănătăţii s-a prezentat un bărbat –  furnizor de servicii de curăţenie şi dezinfectanţi – pentru o discuţie. Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi înmânat un plic unei angajate a Spitalului Judeţean Baia Mare. Bărbatul i-ar fi spus că ”e pentru doamna Pintea”, moment în care au intervenit procurorii DNA. În cel de-al doilea scenariu, persoana respectivă a intrat în biroul managerului Sorina Pintea, pentru a purta o discuţie și, la un moment dat, i-a spus acesteia că trebuie să iasă din încăpere, însă a lăsat în birou o pungă în care se aflau banii.

La un moment dat, Sorina Pintea ar fi mutat punga de pe un scaun pe celălalt, fapt care ar confirmă amprentele. Aparent, persoana respectivă era cablată, întrucât există înregistrări ambientale”, a susținut jurnalistul Vasile Dale din Baia Mare.

Sorina Pintea, acuzând probleme de sănătate, a cerut încă de ieri să fie transferată la spital, pentru investigații medicale, iar astăzi a părăsit arestul central pentru a fi dusă la spital.