Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală cumplită: “Este în remisie, efectele tratamentului…”

Publicat: 03/02/2020 | 22:39

Sorina Pintea a anunțat în această seară că a fost diagnosticată cu o boală cumplită după ce a mers de urgență la un control. Potrit mărturisirilor făcute de fostul ministrul Sănătății, în urma mai multor analize medicale, a decis să se trateze la un spital de stat din România. 

Citește și: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dispus controlul la IML, după criticile lui Alexandru Cumpănaşu în cazul Caracal

Sorina Pintea a primit un diagnostic delicat

În urmă cu aproape trei luni, Sorina Pintea a primit un diagnostic delicat din partea medicilor care s-au ocupat de starea sa de sănătate. Ea a decis să lupte cu boala într-o unitate spitalicească de stat de la noi și a dezvăluit cum se numește boala pe care a avut-o într-o postare făcută în această seară, după cum puteți vedea în galeria foto a articolului.

“Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România, așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat. În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a scris Sorina Pintea pe pagina sa oficială de Facebook.