Sora tânără a unui medic din București a murit de COVID-19, după o singură greșeală făcută în public. Ce i-a adus sfârșitul

Publicat: 30/06/2020 | 08:28

Sora medicului Nicoleta Ilie, unul dintre principalele cadre medicale care au ajutat la tratarea pacienților arși în perioada Colectiv, se confruntă acum cu o perioadă extrem de grea. Sora acesteia a murit răpusă de noul coronavirus.

Nicoleta Ilie atenționează drastic românii și îi îndeamnă să nu ia această afecțiune în glumă, având în vedere că tânăra ei soră a murit subit, după o simplă greșeală făcută la locul de muncă.

CITEȘTE ȘI: Medicul Cristian Oancea, avertizări serioase: Riscul să iei COVID-19 din Grecia sau Bulgaria este mai mare decât la noi în țară

”Trăiesc cea mai tristă perioadă din viața mea. Mi-am pierdut sora răpusă de Covid. Nu era în vârstă, cu siguranță dacă nu lua acest virus mai avea mult de trăit. A fost foarte prudentă în această perioadă. O singură greșeală, la o cafea servită la serviciu în care a stat fără mască a dus la infectarea ei.”, a scris Nicoleta Ilie pe Facebook.

”Nu pot să descriu ce am trăit în aceste două săptămâni în care a stat internată. În general nu scriu și nu postez pe Facebook dar dacă ați simți măcar puțin din durerea asta poate v-ați gândit mai mult înainte să vă comportați prudent. Mai gândiți-vă! O mască nu e atât de greu de purtat!”, a mai spus salvatoarea de la Colectiv.

Tinerii, în mare pericol de COVID-19

Ministrul Nelu Tătaru a avertizat în urmă cu două zile că tinerii sunt o verigă slabă în contractarea virusului COVID-19.  Comentariul său a venit după decesul unei femei de 39 de ani, din Alba Iulia, care nu avea istoric medical. Coronavirusul i-a compromis acesteia plămânii, ceea ce a condus la intrarea în stop cardiorespirator, ce nu a mai putut fi resuscitat.

CITEȘTE ȘI: Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia măsuri extreme: „Sperăm să aflăm cum a început epidemia”

”Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze – una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul  nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces.”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.