Sora deținutului mort vorbește despre ”lagărul” de la Giurgiu: ”Gardienii îl legau de pat cu cătușele și îl băteau la tălpi!”

Publicat: 13/01/2020 | 00:14

Sora lui Ionuț Valentin Boghio, deținutul care a murit la finalul anului trecut după o lună de suferință, continuă seria dezvăluirilor! CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă detalii cutremurătoare din Penitenciarul Giurgiu, unde doi deținuți și-au găsit sfârșitul, pe final de 2019.

Dezvăluirile continuă, în exclusivitate, la CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. Sora lui Ionuț Valentin Boghio, unul dintre deținutii din Penitenciarul Giurgiu care au murit, ne-a povestit scenele de violență la care fratele ei ar fi fost supus de către ”mascați”. Boghio fusese condamnat la 19 ani de închisoare pentru tâlhărie, din care efectuase cinci. În ultimul an a stat închis la Giurgiu, unde fusese transferat de la Jilava. (CITEȘTE ȘI: SORA DEȚINUTULUI MORT RUPE TĂCEREA! ACUZĂ ANCHETATORII CĂ ÎI PROTEJEAZĂ PE ADEVĂRAȚII CRIMINALI)

”L-au călcat cu bocancii pe gură!”

Sora lui Ionuț a început cu boala de care suferea Ionuț: era infestat cu HIV! ”El a făcut un an de închisoare la Rahova. Era bolnav… făcea tratament pentru hepatită. A fost depistat apoi cu HIV și a fost transferat la spitalul de la Jilava. Acolo a stat trei ani. Apoi a fost transferat la Giurgiu. Aici a fost prost îngrijit, nu i se acorda control medical când era nevoie, când nu se simțea bine. El voia să ia și o pensie pe caz de boală, a făcut demersuri, dar s-a făcut tot posibilul ca să n-o ia. Practic, nu a avut nicio șansă”, sunt primele cuvinte ale femeii. (NU RATA: TATĂL LUI ABI TALENT A FOST CONDAMNAT PENTRU PROXENETISM, IAR UNCHIUL LUI… A ”VÂNAT” UN ȘOFER CU UN CUȚIT PRIN CENTRUL BUZĂULUI!)

Sora lui Ionuț Valentin Boghio mai spune că acesta a fost supus, timp de un an, unui tratament inimaginabil pe durata detenției de la Penitenciarul Giurgiu, unde fusese mutat. Asta pentru că, dezvăluie femeia, își cerea drepturile și devenise incomod. Astfel, ajunsese să fie bătut des de oameni care purtau măști. ”Mascații l-au bătut, nu gardienii, spun eu. Asta pentru că gardienii nu au un număr trecut pe îmbrăcăminte, așa cum aveau cei care l-au bătut și aveau fețele acoperite. Știu că doi dintre cei l-au bătut se numesc Iuli și Maschi, așa erau strigați. Cineva mi-a spus și codul lui Maschi, avea 351, pe al lui Iuli nu l-a reținut”, spune sora deținutului de 27 de ani care și-a găsit sfârșitul după mai bine de o lună de suferință.

Ionuț Valentin Boghio a fost condamnat la 19 ani de închisoare și a murit după cinci de detenție

Femeia a mai dezvăluit, pentru CANCAN.RO, cum a fost ”executat” fratele ei în Penitenciarul Giurgiu. ”M-a sunat colegul de celulă al fratelui meu. Mi-a spus cum a fost bătut fratele meu, a și dat, de altfel, declarație la corpul de control care s-a ocupat de anchetă… L-au legat de pat cu cătușele, l-au bătut la tălpi. L-au călcat și cu bocancii, pe gură, i-au dat cu pulanele… Dar mereu era bătut, așa, din senin. Îi legau mâinile cu cătușele la spate, îl țineau așa mult timp. Spuneau că vrea să se automutileze, dar de ce-l băteau?”, a povestit sora lui.

Sora lui Ionuț: ”Directorul a știut!”

Sora deținutului decedat crede că totul e bine pus la punct în Penitenciar, de la ultimul angajat până la director. Și cu toții ar încerca să mușamalizeze incidentul. ”În preajma Crăciunului a mai murit un deținut. Soția colegului de celulă al fratelui meu știe că cei doi au fost omorâți de jandarmi, Iar acum se încearcă mușamalizarea. Directorul penitenciarului știa ce se petrece acolo. Că nimeni nu ar fi avut curajul să facă astea de capul lui. Sau să încerce mușamalizarea cazului. O să-i dau în judecată, dar vreau să știu cine este cel care l-a băutut pe fratele meu de a murit apoi în spital”, a tunat sora lui Ionuț Valentin. (VEZI AICI: AVEM PRIMELE IMAGINI CU BEBINO DUPĂ CE A FOST ”TRANȘAT” DE NEPOTUL CELEBRULUI NAPOLEON! CARE A FOST DE FAPT MIZA MĂCELULUI)

”L-am văzut la spital, avea urme de lovituri. După urechi avea răni ca și cum ar fi fost tăiat, gura era plină de răni, buzele erau lipite între ele din cauza rănilor, avea zgârieturi pe degete, nu e destul de clar că a fost bătut?!”, a a mai spus sora lui Ionuț Valentin Boghio. ”Rog pe toți cei care vor să mi se alăture în protestul de sâmbăta viitoare (VEZI AICI detalii despre protestul în fața ANP) pentru a se face dreptate în cazul fratelui meu și pentru a opri tortura împotriva deținuților ca am nevoie de susținerea oamenilor. Acei criminali trebuie să fie arestați. Să oprim tortura împotriva deținutilor, care duce, de multe ori, la moartea lor”, a încheiat sora lui Ionuț.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)