Sora deținutului mort aruncă bomba: ”Se încearcă mușamalizarea!”

Publicat: 06/03/2021 | 19:35

CANCAN.RO v-a prezentat, în urmă cu mai bine de un an, povestea tulburătoare spusă de Elena Ispas, sora unui deținut care avea să moară după gratii. Femeia a acuzat atunci că fratele ei, Valentin Ionuț Boghio, a fost omorât de gardieni, deși în certificatul de deces cauza este bronhopneumonie. Avem noi declarații exclusive de la Elena, care spune că se încearcă mușamalizarea cazului.

Valentin Ionuț Boghio se stingea în spital la începutul lui octombrie 2019, adus în stare gravă de la penitenciarul din Giurgiu, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani pentru tâlhărie, din care executase cinci. Elena nu a contestat niciodată condamnarea, dar nu se poate împăca, nicium, cu gândul că fratele ei este acum în pământ, și nu din cauzele specificate în raport. Spune că a fost, de fapt, ucis! CANCAN.RO a relatat povestea femeii, la scurt timp după nenorocirea care s-a abătut asupra familiei. La un an distanță, Elena Ispas spune că era și avocatul ei au descoperit  grave nereguli în ancheta care se derulează. Și mai crede că ”se încearcă mușamalizarea”. Este convinsă, în continuare, că Ionuț ar fi fost bătut măr de gardienii din închisoare, iar aceasta ar fi cauza reală a decesului.

Valentin Ionuț Boghio a murit în octombrie 2019, la scurt timp după ce a fost adus la spital de la penitenciarul din Giurgiu

Sora deținutului mort face acuze grave: ”Multe nu s-au scris în raport!”

Elena Ispas este acum dezamăgită și intrigată. Spune că ancheta stagnează, că avocatul angajat de ea nu este lăsat să asiste la audierea martorilor. ”Se ține dosarul pe loc din partea anchetatorilor. Eu cred că se încearcă mușamalizarea. Mai mult, avocatului nu i s-a dat voie să vadă ce conține dosarul! Și, deși avocatul a făcut înscrisuri să ceară asta, să vadă ce e la dosar, nu s-a întâmplat nimic. Să i se dea voie când martorii sunt anchetați, să fie de față, nu așa trebuie? Ei bine, în cazul de față nu-i așa. Eu știu că ei sunt obligați să-l lase, trebuie să asiste la interogatorii. Ei fac anchetele, martorii vin, avocatul meu nu. Iau declarațiile cum vor ei, noi nu știm nimic, ce și cum!”, a declarat Elena.

Tot ea a dezvăluit de a fost făcută necropsia, la câteva luni de la deces, dar nici astăzi nu ar fi auzit de vreun rezultat. ”Am înțeles că acum vreun an anchetatorii au cerut să se facă necropsia, asta după ce i se făcuse autopsia în primă fază. La autopsie nu s-a notat despre rănile de pe corp pe care le avea, nu a fost deloc normal. Au scris pe certificat că a murit de la insuficiență respiratorie. Iar la câteva luni avea să se facă necropsia. Dar de atunci și până acum…nimic! Niciun rezultat! Se întârzie, văd, și cu asta și cu multe altele. Multe nu s-au scris în raportul acela”, a povestit femeia. (CITEȘTE ȘI: SORA DEȚINUTULUI MORT VORBEȘTE DESPRE ”LAGĂRUL” DE LA GIURGIU: ”GARDIENII ÎL LEGAU DE PAT CU CĂTUȘELE ȘI ÎL BĂTEAU LA TĂLPI!”)

Sora lui Ionuț Valentin Boghio a mai spus că avocatul a făcut înscris către Parchet, pentru a se finaliza ancheta, cât mai repede. ”Avocatul a făcut înscris către Parchet, să nu se lungească acheta, a solicitat finalizarea anchetelor, să n-o mai lungească atât. E cât se poate de clar că el a fost bătut în penitenciar, chiar el mi-a spus asta, ba chiar mi-a confirmat și un deținut, de acolo i se trage moartea. Avea răni vizibile. I s-au administrat substanțe ca să facă supradoză. Diazepane, ceva… El mi-a spus că nu a luat nimic, ca nu s-a înțepat, așa cum mi s-a spus. El a fost găsit injectat la ambele coate, de asta spun. Dar asta e practică veche. Le bagă ceva, băuturi, injectabile… Apoi zic că și-au făcut supradoză. Am avut un verișor, la fel s-a întâmplat cu el. De la Secția de Toxicologie Floreasca mi s-a spus că a făcut supradoză”, a încheiat Silvia Elena Ispas, sora lui Ionuț Valentin Boghio.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)