Soprana Maria Macsim Nicoară va fi externată! Cum se simte acum

Publicat: 15/06/2020 | 12:53

Soprana Maria Macsim Nicoară va fi externată. Solista din Iași a ajuns la spital acum mai bine de o lună, în comă. 

Solista a căzut pe scările vilei sale acum mai mult de o lună și a ajuns în comă la spital. Medicii au fost rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire, însă starea sa s-a ameliorat ușor. Astfel, Maria Macsim Nicoară va fi externată din spital și dusă la o clinică de recuperare neurologică din Iași, scrie bzi.ro.

Pacienta va fi transferată la Spitalul de Recuperare din Iași, unde va urma o perioadă de recuperare neuromotorie. Se observă o ameliorare ușoară a stării sale de sănătate”, a declarat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Viața sopranei nu mai este pusă în pericol

„Am avut o discuție cu medicii de la Spitalul de Neurochirurgie. Pacienta ar putea fi transferată la noi, am rezervat un loc, însă nu știm când se va face transferul. Starea ei de sănătate se poate modifica. Pacienta va fi transferată pentru recuperare neurologică. Nu am văzut pacienta, nu am analizat starea ei de sănătate ca să mă pot pronunța în momentul de față”, a spus Bogdan Ignat, șeful secției de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare Iași.

În acest moment, Maria Macsim Nicoară își mișcă ușor membrele superioare și inferioare pe partea dreaptă, clipește și respiră fără aparate, iar viața ei nu mai este pusă în pericol.