Soluţie salvatoare pentru 900 de angajaţi din Rovinari. Înainte de pandemie, au făcut centuri auto, acum fac măşti şi combinezoane

Publicat: 08/04/2020 | 11:50

Fabrica de componente auto din Rovinari s-a reprofilat și realizează combinezoane, pe timp de pandemie. “Astăzi, când înţelegem impactul crizei pe care o traversăm asupra activităţii noastre, ne-am orientat spre noi direcţii: producție de halate de vizitare şi combinezoane de lucru. Noile noastre produse sunt create de ei – colegii nostri devotaţi care îşi doresc să ne rămână alături şi să înveţe noi abilităţi. Vi le punem la dispoziţie cu credința că putem face diferenţa pozitivă în modul cum lucraţi şi în vietile lor”, au transmis reprezentanții fabricii. (NU RATA: EXCLUSIV | Fuego, mărturii uluitoare în plină pandemie de coronavirus)

Primarul din Rovinari a lăudat soluția găsită ca lucrătorii să nu fie trimiși în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență provocate de coronavirus și nu numai.

ULTIMA ORĂ! Două noi decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 207 morți

 Materia primă provine din Republica Moldova, compania aceasta fiind unic importator. Din discuțiile purtate cu managerii companiei, am aflat că au în curs de certificare sanitară și materialele pentru producția de măști medicale. Până la debutul pandemiei, în fabrica de la Rovinari se produceau centuri de siguranță auto.

EXCLUSIV. LICITAȚIE SUSPECTĂ pentru achiziția de măști în valoare de aproape 8 milioane €/ Anunțul licitației a fost făcut la ora 9 dimineața, iar ofertele deschise la ora 14! Printre participanți și societatea care oferă servicii de curățenie pentru Aeroportul Otopeni

Pentru ca angajații să nu fie trimiși în șomaj tehnic, și ca să se suplinească necesarul de echipamente de protecție de pe piață, conducerea companiei și-a recalificat salariații și iată-i, acum, producând ceea ce este necesar mai mult ca oricând. Prețurile de vânzare au fost stabilite în așa fel încât compania să nu iasă în pierdere, și nu s-a vizat niciun fel de profit. Suntem responsabili, și ne păstrăm sănătatea! Învingem!”, a declarat primarul din Rovinari, Robert Dorin Filip.

„Suntem conștienţi de impactul pe care îl va avea criza asupra noastră”

La rândul lor, reprezentanții fabricii spun că s-au reorientat pentru binele comun. (VEZI AICI: Un medic de la “Matei Balș”, mărturii îngrijorătoare despre coronavirus: “Nu avem cu ce să ajutăm pacienții”)

„Suntem o companie de 900 de angajati care trecem, împreună cu toţi ceilalţi, prin criza anului 2020. Lucrăm în domeniul automotive şi suntem conștienţi de impactul pe care îl va avea criza asupra noastră. De aceea, ne-am orientat spre direcţii noi care să ajute atât societatea, cât şi angajaţii”, au postat reprezentanţii fabricii pe pagina de socializare.