Soluția ca metrourile să nu mai fie aglomerate după 15 mai

Publicat: 03/05/2020 | 10:58

După 15 mai, odată cu relaxarea măsurilor, mult mai mulți oameni se vor întoarce la serviciu. Prin urmare, circulația va fi din nou îngreunată, în special la metrouri. Din acest motiv, trebuie noi idei care să combată situația nedorită.

Cu o propunere plauzibilă a venit Alexandru Rafila. Profesorul Unversitar consideră că autoritățile locale sunt cele care trebuie să implementeze noi reguli de funcționare a metrourilor.

 „Soluția este una singură: decalarea programului de lucru, dar trebuie coordonat. Oamenii încep, să spunem, între 6:30 și 9:30, deci fragmentarea orelor de începere și implicit a celor de terminare vor fi decalate. Suplimentarea transportului de suprafață este foarte importantă și trebuie să respecte același ciclu, de aceea coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care coordonează activitatea de transport este foarte importantă”, a explicat specialistul în sănătate publică, la Digi24.

De asemenea, profesorul spune că aceste soluții ne-ar ajuta să avem un transport public mai descongestionat și mai decent.

„Despre ce discutăm noi, chiar dacă ai mască, la o astfel de înghesuială nici nu știu dacă reziști cu masca pe figură foarte mult. Este greu de crezut așa ceva”, a mai spus Alexandru Rafila,