Solidaritate pentru cadrele medicale! Forțele Aeriene Române vor lansa flori deasupra spitalelor din Moldova

Publicat: 17/06/2020 | 23:08

Epidemia de coronavirus a pus la grea încercare personalul medical din prima linie, care au lucrat neîncetat pentru îngrijirea pacienților. În semn de recunoștință și solidaritate, aviatorii de la Baza 95 Aeriană Bacău vor lansa, joi, flori deasupra spitalelor din mai multe orașe din Moldova.

Acesta este modul prin care aviatorii vor să își exprime recunoștința pentru toate eforturile depuse de medici, în aceste momente grele, și pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă. Aceștia au luat contact cu pacienții infectați și s-au supus unui risc mare, iar sacrificiul lor merită răsplătit. (CITEȘTE ȘI: VEȘTI EXCELENTE. SE VOR RELUA CURSELE PE RUTA BUCUREŞTI-PARIS. ZBORURILE SE VOR FACE CU MĂSURI SPORITE DE SIGURANȚĂ)

Așa că, aeronave de tip IAR-99 Șoim și IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău vor survola, joi, spațiul aerian al Moldovei și vor lansa flori deasupra spitalelor județene din Botoșani, Suceava, Iași și Focșani, scrie Monitorul de Botoșani.

Misiunile aviatorilor au loc în contextul „Centenarului Aviaţiunii din Moldova”, acțiune dedicată împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea primei baze aeriene din regiunea Moldovei – Centrul de Instrucţie al Aviaţiunii și organizată de Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău.

Baza 95 Aeriană, decorată pentru rezultatele obținute

De asemenea, odată cu acest eveniment, Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat, marți, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, ca apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice. (VEZI ȘI: CELE ŞAPTE CADRE MEDICALE DE LA SJU BUZĂU CONFIRMATE CU CORONAVIRUS AU FOST TRANSFERATE LA UN SPITAL DIN CAPITALĂ)

Principala misiune a Bazei 95 Aeriană este de apărare a spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate și oferirea de sprijin aerian celorlalte categorii de forţe ale Armatei României. Mai mult, aceștia contribuie la constituirea pachetelor de forţe dislocabile, asigură instrucţia avansată în zbor a piloţilor şi sprijină autorităţile publice centrale şi locale în situaţii de urgenţă.