Solidaritate în vremea coronavirusului. Ce s-a întâmplat cu David, șomerul rămas fără mâncare, și cu medicul român alungat din casă: ”Nu e OK să întinzi mâna, dar…”

Publicat: 09/04/2020 | 07:14

Două povești de viață impresionante, două cazuri în care oamenii au fost sensibilizați și au reacționat. David a rămas fără serviciu cu trei săptămâni în urmă, iar problemele financiare l-au adus în faza în care nu mai avea nici ce să mănânce. Iar un medic rezident – dat afară dIn casa în care locuia cu chirie fiindcă proprietarul i-a spus că poate aduce coronavirusul – i-a impresionat, la rândul său, pe cei care i-au aflat povestea.

Viața i s-a schimbat radical după ce a aflat că a rămas fără muncă din cauza acestei crize a coronavirusului, iar David a declarat că totul s-a năruit. Nu a avut bani pentru facturi, a rămas în urmă cu plățile, iar salariul de două mii și ceva de lei nu i-a permis să pună bani deoparte pentru a fi pregătit în fața unei asemenea situații.

„Am fost anunțați de pe o zi pe alta că se sistează lucrurile, că se închide sala și practic rămânem fără muncă. Nu ar fi fost prima dată când rămân fără muncă, dar fiind situația dată, unde să te miști și ce să faci? Cu facturile sunt în urmă rău, și legat de chirie… pentru că dintr-un salariu de undeva, 2 mii și de lei, ce să pui deoparte? S-a dus! De trei zile… (beau) apă și să întinzi mâna nu e ok, dar cred că ajungem acolo cât de curând”, a mărturisit David.

Dar oamenii au reacționat, demonstrând că există solidaritate, cu atât mai mult în astfel de vremuri. Au sărit în ajutorul lui David după ce i-au aflat povestea, iar tânărul a căpătat puterea de a merge înainte.

„M-a sunat un băiat, Rareș, în seara aia mi-a zis că vreau să te cunosc și vreau să îți aduc ceva. A intrat omul cu ce avea în frigider. A fost cineva din Germania, m-a sunat o doamnă, Anca Pop. Cu bănuții de la ea și cu cei din Anglia, am strâns banii de chirie, sunt 200 și un pic de euro. A fost și un domn, Necula, a venit cu tot ce a avut în frigider. M-a frapat, de la periuță de dinți, pastă de dinți, hârtie igienică… La mine lucrurile s-au schimbat radical!”, a povestit David Pop la digi24.ro.

(CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE ULUITOARE PENTRU ROMÂNI! AI ȘI TU ACEST SEMN PE BRAȚ? TE-AR PUTEA FERI DE CORONAVIRUS)

Dată afară din casă, o tânără – medic rezident – a primit ajutor nesperat

Speriat de o posibilă infecție cu noul coronavirus, proprietarul apartamentului în care locuia medicul rezident a luat o decizie drastică. Deși nu prezenta simptome de infecție cu COVID-19, tânăra a fost anunțată că nu mai poate sta în respectivul apartament.

„Am fost sunată pe 31 martie de proprietar, spunându-mi că ar fi bine să plec, că sunt medic, că lucrez în spital și că a început lupta pentru supraviețuire și că ei îi e teamă că voi aduce virusul. Cu fata ei stăteam. I-am spus că unde lucrez eu nu e niciun caz, m-am testat, nu am nici simptome, nici febră n-am făcut. Apoi, la nici două zile mi-a trimis mesaj și mi-a spus că vrea un răspuns… ceea ce e foarte dificil să găsești un loc, cel puțin în perioada asta. (…) A dat cu clor după mine, prin casă, a dat cu clor, cu pulverizator, pe clanțe. Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul. E frustrant, chiar am învățat și învăț mult pentru asta și îmi place ce fac, dar te fac să te simți prost”,  a spus medicul rezident, potrivit aceleiași surse.

Oamenii au reacționat și în cazul tinerei, iar unul dintre aceștia s-a oferit să îi pună la dispoziție… un apartament. Cu atât mai mult cu cât medicii se află în prima linie în această perioadă și trebuie ajutați.

„Noi avem un apartament închiriat pe care nu îl mai folosim, cam peste 8 zile o să fie liber. De unde o să mai aud de persoane care au nevoie o să încerc să îl oferim. E cel mai puțin lucru pe care putem să îl facem pentru medici”, a transmis un bărbat care dorește să o ajute pe tânără.

(VEZI ȘI AICI: ATENȚIE MARE, ROMÂNI! CÂTE ZILE REZISTĂ CORONAVIRUSUL PE CLANȚA DE LA UȘĂ)