Solidaritate în România! În plină epidemie de coronavirus, mai multe firme au sărit în ajutorul cetățenilor

Publicat: 17/03/2020 | 12:20

Solidaritate în România! În plină epidemie de coronavirus, mai multe firme au sărit în ajutorul cetățenilor. S-au donat 73.000 de măști profesionale și se donează mâncare petru persoanele aflate în carantină.

”Avem parte de o reacție impresionantă a firmelor private. Hilton ne-a oferit cazare, eMag, măști și multă lume vrea să se implice. McDonalds s-au oferit ei să ducă mâncare în toate cele 26 de orașe unde avem centre de carantină. Nu doar firmele nominalizate, ci multe altele vor să ajute. E un moment de solidaritate și suntem convinși că el va continua, mai ales că ne așteptăm ca situația să se agraveze”, a relatat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

De asemenea, Kaufland a oferit 73.000 de măști profesionale FFP3, cele mai performante, pe care le folosește personalul medical. (CITEȘTE ȘI: BILL GATES A PREZIS PANDEMIA DE CORONAVIRUS DIN 2015. MILIARDARUL ESTE ACUZAT DE CONSPIRAȚIE)

În 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane

Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și  terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri. (VEZI ȘI: DEPUTATUL MIRCEA BANIAS, CONFIRMAT CU CORONAVIRUS, ÎN URMA TESTĂRII! ESTE SINGURUL CAZ POZITIV DIN PARLAMENT)

De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.

La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt  destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.