Șoferița care a accidentat mortal două fete și-a schimbat complet declarațiile. De ce ar fi scăpat, de fapt, controlul bolidului

Publicat: 02/03/2021 | 07:32

Șoferița care a lovit mortal o fetiță de 6 ani și o tânără de 20 ani în cartierul bucureștean Andronache a fost reținută, în cursul zilei de luni.

Decizia a fost luată după ce, în urma prelevării de probe biologici, s-a constatat că femeia consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Deși prima dată a declarat că „a încurcat pedalele!”, la audieri ar fi declarat că a avut o criză de strănut și de aceea a apăsat cu putere pedala de accelerație.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, a fost agresată la locul accidentului și a suferit un șoc. De aceea anchetatorii au lăsat-o în libertate după primele audieri.

Nu a existat intenție de frânare

Victimele de 6 şi de 20 de ani, au murit sâmbătă strivite de maşina condusă de ea. Potrivit imaginilor de pe o cameră de supraveghere, mașina nu a dat nicio clipă impresia că ar fi intrat în frânare, ci dimpotrivă, accelerează.

Fetița de 6 ani a murit în drum spre spital, iar tânăra de 20, cu multiple traumatisme, cu hemoragie internă, a intrat în stop cardiorespirator înainte de a intra în operaţie şi a fost declarată decedată după ce nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Rudele victimelor așteaptă o anchetă rapidă. „E în libertate, dar legea trebuie să își facă datoria, să își facă dreptate, să își facă datoria”, spune îndurerată mama uneia dintre victime, citată de Digi24.