Șoferii din România pot vorbi la telefonul mobil, în timp ce se află la volan. Care este condiția pe care trebuie să o îndeplinească

Publicat: 03/04/2020 | 14:08

Șoferii din România pot vorbi la telefonul mobil, în timp ce se află la volan, cu o singură condiție. Ce trebuie să îndeplinească aceștia.

Potrivit unei legi ce a fost promulgată, vineri, de Klaus Iohannis, șoferilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci se află în mers, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip „mâini libere”. (CITEȘTE ȘI: GEST EMOȚIONANT! CUM AU ÎNTÂMPINAT-O MILITARII DIN GALAȚI PE ASISTENTA HĂRȚUITĂ DE VECINI PENTRU CĂ ÎNGRIJEȘTE BOLNAVII DE COVID-19 VIDEO)

Ordonanţa Guvernului nr. 11/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Legea promulgată vineri introduce prevederea potrivit căreia „conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere”.