Șocant! Un adolescent din Iași și-a ucis tatăl, din greșeală, cu o singură lovitură de cuțit!

Publicat: 11/02/2020 | 16:50

O crimă înfiorătoare a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea Ciortești, din Iași. Un tânăr de 18 ani și-a ucis tatăl, din greșeală, cu un cuțit. Toți vecinii au sărit în apărarea adolescentului criminal. Anchetatorii, de asemenea, cred că a fost vorba despre un accident.

Bărbatul de 47 de ani a murit, după ce adolescentul i-a înfipt cuțitul în picior. Tânărul, speriat fiind de cele întâmplate, a sunat de urgență la Serviciul 112. Imediat, un echipaj medical a ajuns la fața locului și l-a găsit pe tatăl băiatului într-o baltă de sânge. Medicii au inițiat imediat manevrele de resuscitare, dar, din nefericire, au fost nevoiți să declare decesul după aproximativ 45 de minute. Radu Paraschiv a murit în urma unei singure lovituri de cuțit.

Deși totul pare un omor ca oricare altul, povestea este total diferită

Valentin Paraschiv, tânărul care și-a înjunghiat mortal tatăl, a trăit o adevărată dramă. A văzut cum părintele lui se stinge, după ce l-a înjunghiat, fără voie. Tatăl adolescentului era cunoscut în comuna Ciortești ca fiind un om la locul lui, însă, de fel, prieten cu paharul. În casă, Radu era destul de dur și nu ezita să-și amenințe familia cu moartea atunci când întrecea măsura cu alcoolul. Asta s-ar fi întâmplat și vineri. După ce a consumat câteva pahare, a început să se certe cu fiul său. La un moment dat ar fi mers în bucătărie și ar fi pus mâna pe un cuțit. L-a „fluturat” de câteva ori și l-a amenințat pe tânăr cu moartea. Atunci, Valentin a încercat să-i ia tatălui cuțitul din mână. L-a împins pe pat și a început să se lupte practic pentru a pune mâna pe arma albă. La un moment dat, din greșeală, lama cuțitului a intrat în piciorul stâng al bărbatului. Speriat, tânărul s-a retras, iar în acel moment tatăl său s-a ridicat și și-a scos cuțitul înfipt în picior. A început să sângereze puternic și a ieșit din casă.

După câțiva pași, bărbatul de 47 de ani s-a prăbușit la pământ, într-o baltă de sânge. Lama cuțitului i-a secționat artera femurală, una dintre cele mai importante vase de sânge din corp. Odată secționată, viața din corpul victimei se scurge, iar în câteva minute se produce decesul. Văzând că tatăl său nu mai respiră, a cerut ajutorul medicilor, însă nu s-a mai putut face nimic. În acel moment, Valentin Paraschiv știa că este vinovat pentru moartea tatălui său. Totuși, anchetatorii nu au fost de aceeași părere. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul nu ar fi vrut să-și omoare părintele și vorbesc despre autoapărare.

„Între tată și fiu ar fi izbucnit un conflict spontan. La un momet dat, victima a pus mâna pe un cuțit și l-ar fi amenințat pe fiul său. Cel din urmă ar fi încercat să-l deposedeze și s-a ajuns într-un final la înjunghiere” a precizat o sursă din cadrul anchetei.