Șoc în televiziunea din România! Prezentatoarea TVR a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Publicat: 14/02/2020 | 09:58

A fost acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani într-un dosar în care și tatăl ei era implicat. Fostă prezentatoare a TVR, Ema Pendiuc a fost condamnată la 5 ani de închisoare, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București. 

Tatăl fostei prezentatoare a TVR, fostul primar al orașului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost condamnat – potrivit informațiilor furnizate de ziare.com – la 8 ani de închisoare în dosarul ”Publitrans”, unde a fost vorba despre achiziționarea a 80 de autobuze. Sentința a fost dată de Tribunalul București și nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București.

Mai mult, conform sursei precizate mai sus, Emei Pendiuc i-a fost confiscat apartamentul primit ”mită” de la tatăl său. E vorba despre un caz care se află pe rolul instanțelor de aproape cinci ani, încă din luna martie a anului 2015. Unul dintre cei mai longevivi politicieni români după Revoluția din 1989, Tudor Pendiuc a fost primar al orașului Pitești timp de 6 mandate, din 1992 până în 2016.

Cea mai recentă colaborare a Emei Pendiuc cu televiziunea publică a fost în vara anului trecut, atunci când a realizat o serie de 10 ediții ale emisiunii Drumul succesului, difuzată în weekend. Reprezentanții TVR au declarat, pentru paginademedia.ro, că Ema Pendiuc nu mai are niciun fel de colaborare cu postul public de televiziune.