Slujbă funerară cu zeci de persoane, în plină stare de urgență! Ce au făcut polițiștii

Publicat: 26/04/2020 | 16:17

Câteva zeci e persoane au participat, azi, la o slujbă funerară în Baia Mare, contrar tuturor ordonanțelor și legislației în vigoare, care aprobă participarea a maxim opt persoane.

Un nou caz de încălcare a ordonanțelor militare atrage atenția publică. Este vorba despre o slujbă funerară ce a avut loc azi, în Baia Mare, la care a participat un număr de persoane de etnie romă, mult mai mare decât cel prevăzut de ordonanța militară în vigoare.

Cu toate că pe durata slujbei, lângă sicriu a fost doar câțiva oameni, în cimitir și pe trotuar, numărul acestora a depășit cu mult cifra admisă de lege. Ba, mai mult, la un moment dat și în jurul sicriului s-au adunat mai mulți din cei prezenți, fără ca poliția, de față, să intervină.

FOTO. Parcul Natural Văcărești, asaltat de oameni în timpul stării de urgență

Imaginile din interiorul cimitirului au fost postate pe rețeaua de socializare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis un punct de vedere cu privire la acest eveniment:

„Polițiștii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la prezența mai multor persoane în zona unui cimitir de pe raza municipiului reședință de județ. Echipajele de poliție s-au deplasat la fața locului și le-au solicitat cetățenilor care se aflau în perimetrul respectiv să respecte prevederile ordonanțelor militare. Slujba de înmormântare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile ordonanței militare, cu participarea a maximum opt persoane. Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor și gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate și vor fi sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare de către polițiști. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenție a polițiștilor, urmând a fi luate măsuri în funcție de cele constatate.”