Situațiile de criză au nevoie de oameni pregătiți și de măsuri de siguranță

Publicat: 03/04/2020 | 19:06

Perioada sarcinii este una dificilă și plină de griji pentru fiecare părinte. În contextul pandemiei de coronavirus, se adaugă noi îngrijorări provocate de restricțiile impuse de autorități și de posibilitatea infectării într-o perioadă în care există limite semnificative asupra medicamentelor ce pot fi prescrise pacientei.

Pentru a le oferi viitoarelor mame siguranța că sunt sănătoase și că vor naște într-un spațiu securizat, Spitalul Clinic Sanador testează gratuit fiecare pacientă la internare. Măsura este una menită să confirme că mama și copilul sunt sănătoși, dar și să asigure protecția întregii echipe medicale.

În plus, se evită astfel contaminarea zonelor în care se află pacienții. În acest fel, Spitalul Clinic Sanador rămâne un spațiu sigur pentru efectuarea intervențiilor medicale de urgență pentru toate specialitațile chirurgicale. Aceeași măsură este luată pentru toți pacienții care se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) Sanador cu afecțiuni ce necesită internare și intervenție chirurgicală.

Ca urmare a testării, atât blocul operator (dotat cu plafoane cu flux laminar ce asigură un grad de asepsie 3 sau 4 și face ca riscul pentru infecții nosocomiale să fie nesemnificativ), cât și întregul spital se mențin zone sigure pentru pacienți și pentru personalul medical.