Situație tot mai dramatică în Suceava! Au fost anunțate două decese în familia directorului de la Spitalul Județean

Publicat: 01/04/2020 | 16:31

Situația a scăpat de sub control în Suceava! În județul din inima Bucovinei s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus din orice altă regiune a României, peste un sfert din cazurile de COVID-19 confirmate la nivel național fiind de acolo. Luni, potrivit Ordonanței nr. 6, Suceava a intrat în carantină totală. Toate aceste vești triste continuă însă.  Familia directorului de îngrijiri medicale a fost lovită crunt de noul coronavirus. Astăzi au fost anunțatecor două decese.

Deși familia directorului Doina Chirap se izolase de destul de multă vreme de ceilalți membri ai familiei, soțul și socrul ei, Iulian și Tudor Chirap, ambii cu afecțiuni preexistente, au decedat în cursul zilei de luni și luni noapte, în timp ce erau internați în Spitalul Județean. Este încă o dovadă că virusul circula deja de multă vreme în spital și printre angajați.

Pe parcursul zilei de ieri au circulat tot felul de zvonuri despre medici ori membri ai familiei acestora decedați. Din fericire, nu s-au confirmat, iar cel puțin un medic care era într-o stare destul de gravă era ieri mai bine.

CITEȘTE ȘI: REVOLTA unui medic REZIDENT din București: „Ne-aţi închis în case să ne protejaţi și să nu

Ordonanța Militară nr 6

Conform noii ordonanțe, se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6. Este vorba despre Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

De asemenea, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice.

CITEȘTE ȘI: SPANIA se adâncește în criza medicală. Numărul morților trece de 9.000!

Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

CJ Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și trecoraprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.