Situație sumbră pentru Anglia! Aproape o treime din azilele de bătrâni au devenit focare de coronavirus

Publicat: 29/04/2020 | 21:50

Epidemia de coronavirus produce din ce în ce mai multe ravagii în Anglia. Aici aproape o treime dintre azilele de bătrâni s-au transformat în adevărate focare de infecție.

Dintre cele 4.500 de cămine de bătrâni de pe teritoriul Angliei în 25% s-au înregistrat cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 , notează The Independent. (CITEȘTE ȘI: ULUITOR! UN BĂTRÂN A FOST AMENDAT CU 15.000 DE LEI PENTRU CĂ A FUGIT SĂ ÎŞI ADUNE OILE SCĂPATE DIN CURTE)

În nord- estul Angliei s-au  înregistrat cele mai multe cazuri de persoane contaminate la 38 % la sută dintre azilele de bătrâni. Iar în Londra o treime din azile au raportat cel puțin un caz. Însă ce mai gravă situație este în cartierul Camden, unde 90 % din azilele din acest cartier au fost devastate de coronavirus. (VEZI ȘI: ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS, PETRECERE ÎNTR-O LOCALITATE DIN ARGEȘ. A PARTICIPAT CHIAR ȘI PRIMARUL)

Spitalele de stat sunt responsabile pentru răspândirea virusului

Experții spun că cei de la rețeaua națională de spitale din Anglia sunt responsabili pentru răspândirea involuntară a coronavirusul în căminele de bătrâni. Se pare că  spitalele au cerut azilelor să îi ia înapoi pe bătrânii internați, pentru a elibera locurile. Însă atunci când au fost externați nimeni nu i-a testat pe aceștia înainte de a se întoarce în azil.

Din datele prezentate de autorități reiese că 5.000 de persoane din căminele de bătrâni au murit din cauza virusului COVID-19.